СУПЕР СКАНДАЛ: Гешев няма ценз за главен прокурор, дипломата му е издадена с указ на Тодор Живков, който не важи от 1990 г. (ДОКУМЕНТИ + ВИДЕО)

5 40 273

Адвокат Минчо Спасов буквално съсипа главния прокурор Иван Гешев с разкритието, че дипломата му е издадена с указ на Тодор Живков от 1987 г., който, обаче, е бил в сила до 1990 г., видя Narod.bg.

След тази дата настоящият обвинител №1, завършил школата на МВР в Симеоново, просто няма право на гражданска специалност „право”. Така излиза, че юрист без нужния ценз е главен прокурор, стана ясно в предаването на Люба Кулезич „Често казано“.

„Направих едно малко изследване за дипломата на г-н Гешев, Оказа се, че няма номер на дипломата, няма подпис на тези, които са я издали.

Удостоверението му за правоспособност също няма номер, няма подпис, заверката очевидно не е от юрист, защото няма подпис от заверяващия от школата в Симеоново.

На удостоверението за правоспособност няма факултетен номер, няма и номер на дипломата.

Реклама

Документите са извадени от сайта на Висшия съдебен съвет, подчерта адв. Минчо Спасов.

Тази диплома е издадена въз основа на Указ №2415 от 1987 г. на председателя на Държавния съвет Тодор Живков.

Този указ, обаче, не действа след 1990 г.

Забележете, в самия сайт на академията на МВР в Симеоново е написано, че дипломата е давала юридическа правоспособност само до 1991 г, а дипломата на г-н Гешев е от 1994 г.

В действащия към онази дата Закон за висшето образование чл. 2 изрично е записано, че вузовете се създават само със закон от Народното събрание, не с указ на Държавния съвет на Тодор Живков.

Ето какво пише в сайта на самата академия:

„До края на учебната 1989-1990 година на завършилите факултетите „Държавна сигурност” и „Народна милиция”се признава гражданка специалност „право”, но не и след 1990 г. ”

5 Коментара
 1. Тодорова казва

  Спасов аз пък чух че и ти си с фалшива диплома, пък и нямаш мозък да завърши право

 2. Стоян казва

  Милиционер,отрепка.

 3. Сульо казва

  МАЙНАТА ВИ ЗАЩО събирате данни?

 4. Сульо казва

  А ТИ КАТО ТУКВУН „УМНА“ ЛИ СИ?СИГУРНО СИ ОТ 80%.

 5. Танчо Иванов казва

  През посочената дата на издаване на дипломата, ВСШ-Г.Димитров-МВР, е преименувана на ВИПОНД-МВР, гр.София.Мога да ви изпратя моята диплома издадена същата година, с всички реквизити . Тази диплома е фалшива поне на пръв поглед.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.