Само в Narod.bg: Кой е арестуваният Сергей Ташков – Бейката? „Касичка” на Бойко за 30 млн. рушвети на година (вижте откъде)

3 14 078

Арестуваният за бракониерски лов бивш шеф на ДАНС от хунтата Димитър Георгиев безспорно е новината на 21 юли заедно със свикването на 46-ия парламент.

Покрай издънката на изчегъртания дансаджия обаче стана ясно, че в килия за незаконен улов на диво прасе е и президентът на футболния клуб „Витоша” Бистрица, в който под №13 рита и лидерът на глутницата ГЕРБ Бойко Борисов.

Кой, обаче, е Сергей Ташков – Бейката? Източник на Narod.bg от средите на бившите управляващи осветли мрачни факти от житието на изключително близкия до Баце шеф на тима, познат и като„Бистришките тигри”.

Бейката се оказа една от многото „касички” на Мутрата, който отговаря за събирането на корупцията  в два сектора – сметопочистването на София и петролния бизнес, разкри информаторът на Narod.bg.

Специално от чистота Бейката е осигурявал по 30 милиона лева на година за чекмеджето на Мутрата, т.е., по 2,5 млн. лева на месец!

Чувалите с пари идват от концесионерите в сметопочистването като Румен Гайтански – Вълка и братя Домусчиеви, които отчитат процент от печалбата пред Бейката, а той дава лъвския пай на Бойко Борисов, подчерта източникът на Narod.bg в обкръжението на партийния вожд от СИК.

Бейката е от най-близкия кръг на Мутрата

Около Бейката е формират т.нар. грък на Бистришките тигри, в който главни действащи лица в него са самият Сергей Ташков, Доктора, Николай Вучев – Вучката, Гатузо, Братовчеда Ради, „Котараците“, както и „Зайците“.

Това са хората, които гравитират около футболния отбор, в който експремиерът участва и досега. Любопитна подробност е, че преди време, докато Боцко беше премиер, ритнитопковците бяха превозени за мач с правителствения самолет.

Преди време журналистическо разследване доказа, че въпреки многобройните и притеснителни информации за участието на споменатите лица в притискане на кметове от ГЕРБ за обществени поръчки и получаване на комисиони за уреждането им, ГДБОП и ДАНС не са ги разработвали тъкмо заради близостта им с тогавашния премиер.

Такъв показателен случай е грандиозна далавера от 2013 г., когато именно Бейката спечели процедура за водния цикъл в Сопот на внушителната стойност от 35 милиона лева.

Реклама

Обединението „Сопот Конструкшън Груп“ прибра поръчката след натиск от бившия министър-председател. В консорциума, спечелил процедурата, най-голям дял има фирмата „Интерпром“, в която е небезизвестният играещ президент на „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков – Бейката.

Прелюбопитна е историята на успеха на консорциума на Вейката. Според нашите източници Бойко Борисов се е обадил и заповядал на бившия заместник-министър на екологията Ивелина Василева „да направи нещо там в Сопот за Бейката“.

Василева свършва работа и е „възнаградена“ да оглави листата на ГЕРБ за Бургас.

Интересен е фактът, че проектът е скоростно утвърден с осигурено финансиране от МОСВ, за разлика от много други проекти, „чакащи“ обаждане от „началника“.

По информация в публичното пространство Бейката щял да замени боса от СИК Румен Николов – Пашата, който бил много болен, в схемите на експремиера. Ташков бил толкова близък до Борисов, че му подарил за рождения ден часовник за 20 000 евро!

Случаят е типичен за управлението на ГЕРБ, което на практика бе криминален сериал, показващ как се търгува с влияние. Бойко Борисов неведнъж е уличаван, включително и със записи, за подобна търговия.

В случая скандално е още, че Сергей Ташков има доста спорна репутация.

В интернет върви мълва, че Бейката бил виден столичен измамник и участвал в кражби от апартаменти. Според същата публикация във виртуалното пространство другият известен герой от „тигрите” – Николай Вучев – Вучката, който се прочу от едно СРС, е известен комарджия и част от престъпна група за скиминг устройства.

Напук на цялата тиня около Бейката, „касичката” на баце продължава да разширява бизнеса си. След летящия старт, с който започна сделки с недвижими имоти, сега футболният бос проявявал интерес към отглеждането на риба. Чрез фирмата си „Бесер-1970“ ЕООД босът на „тигрите“ се строял рибарник на собствен терен в асеновградското село Долнослав.

Уведомление за инвестиционното си намерение е подал на 10 декември 2020 г. в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив. Във фермата ще се развъждат шаран, амур, сом и толстолоб. Годишното прогнозно производство е съответно 50 тона, 10 тона, 2 и 5 тона.

Садките на водния басейн ще са разположени в част от акваторията на прилежащия язовир „Сушица“, за което се чака разрешение от Басейнова дирекция.

На брега е предвидено изграждането на многофункционална сграда на две нива. На приземния етаж ще има битовка със санитарни помещения, търговска зала, две транжорни, складови площи и др. На първия етаж ще са офисите, демонстрационна и обучителна зала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.