ВАС отсъди: Чума няма! Десислава Танева изби хиляди овцете без никаква причина

6 9 171

Върховният административен съд (ВАС) окончателно призна, че не е имало чума през 2018 г. в стопанството в Болярово. Тогава собствениците не допуснаха ветеринари да умъртвят овцете им, припомня Narod.bg.

По настояване на служебния земеделски министър от Областната служба оттеглиха исковете срещу стопаните. Така след три години и хиляди избити животни в Странджанско стана ясно, че те са били здрави.

На 13 юли 2018 г, странджанското село Шарково осъмва под полицейска блокада. Ветеринари и униформени тръгват по къщите и избиват овцете заради опасност от чума по заповед на тогавашния министър на хунтата Десислава Танева, която обслужи олигарсите на Бойко с унищожаването на дребните фермери.

Реклама

Избити бяха над 2000 овце, а обезщетението е по 190 лева на брой. Днес животновъдните обекти не са възстановени, а много хора са напуснали селата.

„Върнаха ни десет години назад, просто унищожиха целия край, цялата Странджа-Сакар. Искаме да ни платят тези три години – и страдания, и животни, и всичко, което ни причиниха“, казва собственицата на животновъден обект Красимира Кулева.

Само в едно стопанство в село Шарково за един ден са избити 800 животни. Трета година обектът остава празен. Изграден е с европейски средства и стопаните имат кредити за стотици хиляди.

6 Коментара
 1. Колев казва

  Съд трябва да има, съд пропорционално на размера на престъплението и не само за един човек, а за всички по веригата.

 2. Колев казва

  А… А не, виновен тук не е един човек , а цялото престъпно бойково правителство. и всеки трябва да понесе своята съдебна отговорност в зависимост от връзката си с това престъпление, начело с банкянския дебил.

 3. гост казва

  Същото след време ще се разбере и за „разпространението на Коронавруса“!!! Когато всичко мърдащо бъде удушено и фалирано! Защото това са заповеди отвън и обслужват чужди интереси! Крайно време е да се събудим от комата!

 4. КУДЖУ казва

  ТАЗИ ГРОЗНА МЪСТИЯ ,С КАМЪНИ ТРЯБВА ДА Я ПРИБИЯТ- ГОСПОД Я Е БЕЛЯЗЪЛ УРОДЛИВА НЕ САМО ФИЗИЧЕСКИ

 5. stoyanov казва

  Как да няма чума, а тая на снимката каква е.

 6. майната казва

  ВАС трябваше да отсъди и колко да лежи, ЧУМАТА Танева.На полза роду, да копа на нивата, мизерницата !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.