Лекар от „Пирогов” пред Narod.bg: Асен Балтов взимаше по 100 бона на месец! Купи умивалник за 14 000 и перде за 2000 лв. (вижте заплатата и на Коце Ботокса)

5 10 200

Изритването на Асен Балтов от шефския стол в „Пирогов” даде тласък на няколко събития, които белязаха седмицата – първо „спонтанни протести”, организирани, естествено, от него, които, обаче, повлякоха след себе си още разкрития за далаверите в спешния институт по негово време.

По този повод лекар от иначе реномираната болница, който не е клакьорите, които вият на умряло, че Балтов бил уволнен без никакъв повод, се свърза с Narod.bg, за да разкаже за още престъпления в спешното лечебно заведение.

„Иска да подчертая, че заплатата на проф. Асен Балтов не е малко над 70 хиляди лева, каквато наистина е официалната справка. Всъщност, милионерът в имоти лапаше по 100 000 лева на месец, които сумарно се събираха от странични възнаграждение в качеството му на изпълнителен директор на „Пирогов”, разкри скандално информаторът на Narod.bg.

„Заплатата, равна на поне 250 пенсии, обаче не му стига, затова се стигна до мнимите болни, с които се източваше Здравната каса и това го знаят всички, дето и днес протестираха в негова защита. Не стига това, ами се правеха хиляди „дребни” далаверки.

Реклама

Например – „Пирогов” купи умивалник, достоен за кралския двор поне като цена – колосалните 14 000 лева. Парите от обществени поръчки не ги броим, там да се занимава прокуратурата. Но е срамно, че за пердета бяха осчетоводени като похарчени 2000 лева, при положение, че реалната им стойност бе 10 пъти по-ниска – само 200 лева”, не крие възмущението си медикът от „Пирогов”.

Той коментира нашата новина по-рано днес за заплатите на шефовете в големите държавни болници. Според него със заплата от 100 000 лева се е облажвал и нежният бивш здравен министър Костадин Ангелов – Коце Ботокса като изпълнителен директор на „Александровска болница”.

След него и потоп – Бойко го набута за министър, а той заряза лечебното заведение в пълен батак с над 70 милиона лева дългове.

Космическите 100 000 лева папкал и директорът на болница „Лозенец” Любомир Спасов, който бе изритан след разкритията за трафик на органи в бившата Правителствена болница.

5 Коментара
 1. ЧЕСТИМЕНСКИ казва

  плашипутарника е извадил насила целия пирогов да цвилят за него ,за него лапкащия по 100 бонки а и от маркировка колко е гризнал…..балтов може да си добър лекар ,но явно не си читав човек ,еднато няма нищо общо с другото

 2. майната казва

  Крали са нооо , по принуда, за доброто на ограбените.???

 3. ???? казва

  Дайте лицата на тези ПРОТЕСТИРАЩИ защитаващи Балтов и компания, давайте те ги по-често за да ги ЗАПОМНИ всеки един БЪЛГАРИН, всяко едно ДЕТЕ!!! НЯМАТ ли СРАМ тези „медици“ от „Пирогов“?! КОГО ЗАЩИТАВАТЕ „другари-господа“, КРАДЦИТЕ ли?????????????

 4. Truth казва

  Заради ей такива смукачи като този здравната ни система е на този хал. Пердета за 2 бона, умивалник за 14 и по 100 бона на месец. Ашколсун! Аз разбирам 4-5 хиляди, айде до 10 за някой супер кадърен лекар и директор, ама това вече е просто осиране на фона на всеобщото положение. В нормална държава тоя отиваше директно в затвора за присвояване и неоснователно обогатяване. И колко много други такива хрантутници от бялата мафия има, не е за приказване. Взимат маса пари за консумативи, делят с фирми, а човекът, че ще умре, не е важно. Всеки краде, който откъдето хване и може, източва здравни каси и банки, а прокурор и затвор няма. Остава бедният народ да се чуди как да си плати една елементарна операция и лекарства, след като парите от собствените ти осигуровки са вече „усвоени“ от такива… @##@%#%%%

 5. с казва

  Най-лъжливият САЙТ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.