Кукловодът при Слави Миро Мършата – пистолети, ликвидирано животновъдство, един труп и Иван Пилето (част ВТОРА + СНИМКИ)

2 8 378

Продължаваме разследването за кукловода в партията на Слави Трифонов – бившия земеделски министър Мирослав Найденов с миризливия прякор Миро Мършата.

Сега продължаваме с обръщение към покровителите на Мършата и крадливата му шайка

НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО И КАДРОВИЦИТЕ НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД”. СЛЕД КАТО ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ТОВА, ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СТОПЛЯТЕ, ЧЕ СХЕМИТЕ ВЪРВЯТ И БЕЗ ВАС. ВИЕ СТЕ САМО СРЕДСТВО, НЕ СТЕ ФАКТОР. ЧРЕЗ ВАС СЕ ОВЛАДЯВА ВЪРХЪТ НА ПИРАМИДАТА И ОТТАМ НАТАТЪК СТАВАТЕ НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ. ТЕЗИ МЕРЗАВЦИ СА СИ САМОДОСТАТЪЧНИ, ТЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ КРЪГА.

Както вече писахме, Мършата си е приготвил водачи на листи в три области в Северозапада, бъдещ министър на земеделието, Пи Ар агенция, която да замазва и сътворява пропаганда, в други партии също има подпъхнати експерти по земеделие. И, разбира се, старата схема в Българската агенция по безопасност на храните, а също така МЗХ и ДФЗ.

Narod.bg представя част от шайката, подвизаваща се през цялото управление на ГЕРБ-ДПС в Българска агенция за безопасност на храните и МЗХ. Всички тези типове са съратници на Мършата  и започват да се осветяват от времето на историята с 20-годишното ирландско месо.

Историята с ирландското месо е от времето, когато Миро Найденов е Главен секретар на НВМС. Като такъв е запомнен с арогантната демонстрация на недосегаемост, разхождайки се по коридорите на Националната ветеринарномедицинска служба (НВСМ) с два пистолета под мишниците.

Той е основният движещ участник в аферата с вноса на 20 тона замразени пилешки бутчета и скандала с другия внос на 75 тона замразено 20- годишно ирландско говеждо месо, 20 тона от което преработено в месни продукти от „Булимпекс” ЕООД, гр. Ямбол. Това разследване става достояние на широката публика благодарение на предаването на Валя Ахчиева по БНТ.

Благодарение на Миро Мършата и неговите схемаджии с лека ръка се унищожиха районните ветеринарни институти във Велико Търново и Стара Загора, оборудвани със скъпоструваща апаратура, обслужвана от хабилитирани и надеждни млади научни специалисти.

Също така ликвидираха и 110-годишния Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт „Проф. д-р Г. Павлов”, находящ се в сграда на бул. „Пенчо Славейков” № 15 в София, с два референтни центъра: по здравеопазване на животните и по безопасност на хранителните продукти от животински произход.

На европейско ниво с научна, референтна и диагностична дейност са ангажирани общо 80 хабилитирани, млади научни специалисти и лаборанти, чиято бъдеща съдба вероятно ще бъде свързана с борсата на труда. Чрез обявяване на фалити и последваща приватизация сградния фонд и лабораторното оборудване на изброените обекти ще стане частна собственост. Вместо юбилей, във връзка с 110 годишнината от създаването на този важен за страната Институт, някои хора ще станат притежатели на перфектна сграда на „пъпа” на София с модерно оборудване за милиони евро.

ЗА МИРО МЪРШАТА СА НАЙ – ВАЖНИ МЕДИЙНИТЕ ИЗЯВИ. ТОЙ, ЗАЕДНО С ПРИДВОРНИТЕ МУ ПИАРИ И АГЕНЦИЯТА НА ЕДНА ПРЕСТАРЯЛА МУМИЯ, ВЪВЕДОХА УРОДЛИВАТА ПРАКТИКА ДА ХРАНИШ МЕДИИТЕ С ЕВРО ПАРИ. САМО ПРЕЗ ПЪРВАТА ГОДИНИ СА ЛАПНАЛИ 3,5 МЛН. ЛЕВА, ЗА ДА МОЖЕ ТОЗИ ВЗЕЛ СЕ СЪВСЕМ НА СЕРИОЗНО ДАЛАВЕРАДЖИЯ ДА БЪДЕ ПОКАЗАН ПО БНТ, bTV, НОВА ТВ И ВЕСТНИЦИТЕ С ПРЕДИМСТВО ДА ОТРАЗЯВАТ „ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО МУ УМЕНИЕ“ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ПРЕХРАНАТА НА НАРОДА СИ.

Не се намериха нито журналисти, нито някой от земеделския бранш да го хване за ревера и да го пита защо ликвидира държавния ветеринарен лабораторен контрол на хранителните продукти от животински произход, защо и с какво частните лаборатории ще бъдат по- добри и обективни от държавните.

Отговорът е лесен – защото е собственик на няколко такива. Защото, ако Найденов наистина искаше да бъде осъществяван строг микробиологичен и физикохимичен контрол  на хранителните продукти от животински произход, милионите щяха да бъдат оползотворени за закупуване на хранителни среди и химикали, вместо безумието, наречено пиар.

Българска Агенция по безопасност на храните БАБХ, като администрация със скъпо струващи на държавата чиновници, е създадена, защото за Мършата е важно да докаже пред обществото, че е успял да реализира безумното начинание, което в този си вид няма бъдеще.

Това, че Агенцията няма да функционира по предназначение е сигурно, защото са повече от ясни нечистоплътните замисли на човек, който след време не разбира абсолютно нищо от ветеринарно- санитарна експертиза на хранителните продукти, чрез необмислени и безотговорни съкращения смело провежда ликвидация и сриване на държавния ветеринарен лабораторен контрол, изграждан през годините и доказал през десетилетията правото си на съществуване… Тази Агенция в настоящия момент е известна със сатрапските си и корупционни практики и фалшиви епидемии:

 • златния гьол, където 32 милиона са се изпарили;
 • инсенераторите, които не функционират, но са усвоили 60 милиона лв.;
 • унищожените животни в Странджа, които доказано вече не са били болни;
 • чумата по свинете и унищожаването на популацията на дивата свиня;
 • птичия грип – за да остане само фермата на Иван Пилето;
 • нодуларния дерматит по кравите, който помежду другото се лекува;
 • средството за изнудване български държавен стандарт;
 • картелите за внос на месо;
 • точенето на субсидии, чрез пръскане на картофите със свръх отровния МОКАП;
 • покровителството на нелегален внос на торове и препарати с незнаен произход и състав от Турция;
 • рекета на магазини и заведения и много, много други.

След безчинствата му в НВМС и след като и ДПС, подобно на СДС, не пожелава да се ангажира с явната му реабилитация, този съвременен комбинатор успява да се уреди на поста Управител на ОП „Екоравновесие”, София към Столична община и да се сближи с г- н Бойко Борисов. Оттам идва и прякора му КУЧЕТО и „г-н 10 процента” заради хвалбите му, че от отпуснатите 3 000 000/ три милиона/ лв. за издръжката на ОП „Екоравновесие”, София, от тях за него са останали 10% , или внушителната сума от 300 000/ триста хиляди/ лв.

Е КАК СТАВА ТОВА? ОТ ЧЛЕН НА ДПС СКОРО СЕ ЗАПИСВА В ПП „ГЕРБ”, С КОЕТО СТАРТИРА ГЛАВОЛОМНАТА МУ ПОЛИТИЧЕСКА КАРИЕРА И ОТНОВО С ИЗМАМА, ПРЕЦАКВАЙКИ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ПРЕЗ 2009 ГОДИНА, ЦЪФВА НА МИНИСТЪРСКИЯ СТОЛ.

Та до тук Мършата е преминал през всички партии – БКП, БСП, СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ. От всякъде е изгонен заради измами. Следващите са ИТН, защото изглеждат лесна жертва за омотаване.

Като за начало Narod.bg ще Ви представи неговите най-верни корумпета в БАБХ през годините ирландското месо, та до днес: Янко Иванов, Йордан Войнов, Николай Лилов, Светозар Василев, Любомир Кулински, Михаил Бащавелов, Кирил Киров, Людмил Антов, Венцеслава Тасева, Мирослав Комитски.

Д- Р ЯНКО ИВАНОВ

Доскоро беше заместник министър на земеделието и храните в третото правителство на Борисов, отговарящ точно за Българската Агенция за безопасност на храните (заместник на Десислава Танева). От 18.11.2009 г., директор на Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт /НДНИВМИ/ „Проф. д- р Г. Павлов” в София. Като генерален директор на НВМС в периода 1997 г.- 2003 г. д- р Я. Иванов разрешава противозаконен внос на хиляди тонове трупни брашна, които са основен източник на причинителя на болестта „Луда крава”, от страни, където заболяването е установено и официално обявено, с което се поставя в сериозен риск страната ни от поява на тази опасна за животни и хора инфекция. Янко Иванов е замесен и афера за източване на милиони евро в периода 2009 -2010 – по времето на ГЕРБ, по ваксинационата програма за бездомни кучета. Вече правите ли връзката с главния кучкар на София и директор на Екоравновесие- Мършата.

Реклама

Д-Р ЙОРДАН ВОЙНОВ

До миналата година директор на БАБХ- София област. Един от най-приближените хора на Найденов, който създава специално за него Българската Агенция по безопасност на храните. Първите джипове („джипките“) закупени и предоставени на Бойко Борисов за ползване са именно с подписа на Йордан Войнов през 2011.

От 01.01.2009 г. е несменяем генерален директор на НВМС. С протекциите на д- р Я. Иванов от времето, когато е бил ген. директор  на НВМС, д- р Й. Войнов от участъков ветеринарен лекар в Самоков бива преназначен за  РВМС, София област. От тази позиция, с намесата на ДПС чрез д- р Я. Иванов, който му е кум, д- р Й. Войнов е назначен за ген. директор на НВМС- едно стремително издигане, което е прецедент и абсурд в цялата история на ветеринарната служба в България.

Д-р Николай Лилов

През цялото управление на ГЕРБ и към настоящия момент подвизаващ се в БАБХ като главен директор на ГД „Верификация на официалния контрол“. Ръководител е на щаба за справяне с „епидемията“ по чифтокопитните в Странджа, чумата по свинете и птичия грип. Сиреч, ръководител на групата сатрапи, унищожила българското животновъдство.

Пак по времето на ГЕРБ е заемал длъжността Главна дирекция „Контрол на ветеринарната дейност” при Централно Управление на БАБХ, което в „превод” звучи като „Директор на водопад”. Това синектурна длъжност в БАБХ, измислена за „кибик”, какъвто е Лилов – кадровик и „интендантско обслужване”. Организира лов на дивеч с участието на министри, депутати, бизнесмени /Мирослав Найденов, Бойко Борисов, Валентин Златев, Емил Димитров – Фаса/ на банкети, делови срещи на високо ниво с присъствието на скъпо платени компаньонки.

Д-Р СВЕТОЗАР ВАСИЛЕВ

Понастоящем собственик на фирмата „Гратакомерс” за производство на сирене, усвояване на субсидии и проекти от ДФЗ по мярка 4.1. Всички тези благини ги е придобил по време на управлението на ГЕРБ и са надграждане на пребиваването ми на държавната хранилка. Неслучайно продукти на марката му се изнасят в Дубай, Саудитска Арабия и Катар. Спомнете се мантрите и лъжите на Найденов за Катарските инвестиции и фонд в България.

В предходни години директор на РВМС, гр. Пловдив. Активен участник в схемата за внос на ирландско месо и шкембе от Нова Зеландия без документи, за което през 2006 г. е отстранен от поста директор на РВМС Пловдив, за да заеме по- късно същия пост.

Задкулисен собственик на частна Изпитвателна лаборатория „Алименти- БГ”, гр. Пловдив за „мултидисциплинарен” подход при изследване на хранителни продукти от животински произход.

Д-Р ЛЮБОМИР КУЛИНСКИ

През цялото управление на ГЕРБ работи в БАБХ. Друг виден член на кризисния щаб са справяне с болестите по животните – Групата на сатрапите на българското животновъдство. Понастоящем директор на най- ключовата дирекция Контрол на храните в Централно управление на БАБХ. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, ЗАРАДИ ЧИЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ ЯДЕМ БОКЛУЦИ И СМЕ НАЙ-БОЛНАТА И УМИРАЩА НАЦИЯ В ЕВРОПА. Години наред ежедневно пътува от Пазарджик до София и обратно на държавни разноски със служебен автомобил. Лакей от висока проба, използван от министър Найденов при всички свои циркови изпълнения – въвеждане на стандарти за храните, пържене на риба на открито и много други..

Д- Р МИХАИЛ БАЩАВЕЛОВ

През цялото управление на ГЕРБ и в настоящия момент е директор на Регионалното подразделение на БАБХ в Благоевград, отговаря и за КПП – Кулата. Активен участник в схемата за внос на ирландско месо и шкембе от Нова Зеландия. Преди това е бил директор на РВМС – Благоевград.

Д-Р КИРИЛ КИРОВ

Директор Централна лаборатория по ветеринарно- санитарна експертиза и екология/ при НВМС. През 2004 г., като генерален директор на НВМС, д-р Кирил Киров разрешава закупуването на нерегламентиран диагностикум за изследване на кланични говеда за причинителя на заболяването „Луда крава”. С това престъпление по служба саботира провеждане на утвърден мониторинг в страната ни по отношение на това заболяване и обрича на риск здравето на хората. Сезирани са НСБОП и прокуратурата. През септември 2004 г. Софийската градска прокуратура образува секретно дело № 20 срещу Кирил Киров.

Д- Р ЛЮДМИЛ АНТОВ

Кандидат за кмет на Монтана от партията на ортака на Трифонов – Росен Петров и бивш Директор на РВМС, гр. Монтана.

Д-Р ВЕНЦЕСЛАВА ТАСЕВА

През цялото време на ГЕРБ заема ръководни длъжности в БАБХ. Била е Директор и заместник директор на агенцията. Много близка до Войнов и Найденов. Преди това е  Директор на Дирекция „Безопасност на храните” при МЗХ.

МИРОСЛАВ КОМИТСКИ

По времето на третия Кабинет на мафията ГЕРБ е заемал длъжностите областен и заместник-областен управител на Област Враца. Преди това Директор на ОД „Земеделие”- Враца. През месец ноември 2009 г. е установена липса на 15 000 лв. ( петнадесет хиляди лева) от касата на Областна Дирекция „Земеделие”- Враца за предходни 5 месеца отчетни пари по събирани такси от издаване на скици, решения и др. услуги в Общинска служба „Земеделие” Враца.

По това време гл. счетоводител е Мирослав Комитски. Липсващите пари и до ден днешен не са възстановени и не е потърсена отговорност от М. Комитски. Служителката от Общинска служба „Земеделие” – Враца, оторизирана за отчитането на парите, изчезва. Обявена е за национално издирване и на 30.11.2009 г. е открита мъртва във Врачанския балкан. Полицията не е сезирана да разследва случая, което е много странно! Случаят е приключен с констатация за самоубийство и забравен! Незнайно защо г- н Комитски е повишен и става Директор на ОД „Земеделие”- Враца с личните протекции на министър Мирослав Найденов.

Narod.bg ще продължи с осветяване на новите пионки в схемата на Северозападния кукловод. Време е България да научи какви хора са се устремили към властта. Стига с тези Мърши, умирисахме се!

2 Коментара
 1. Спиро Ст. Киров казва

  Само им вижте физиономиите и ще разберете що за ‘птици’ са всичките тези до един. А и прякорите им говорят прекрасно: Мършата, Пилето, Сопола, Борсука, Тръбата, Мозъка, Каторжника, Винкела, Влади Медената Питка, Свинаря, Гела, Шиши, Черепа, Баце-Дръвника, Големия Домат, ПКП, Боата, Луилуи -Ханша, край нямат. За тия безбожни, бездушни, алчни, нагли, злобни, ренегати ще има здраво скърцане с зъби и плач! Това е съдбата за всички, които нарушават Божиите закони! Вместо “Винету“ да бяха прочели Светата Библия!
  Откраднатите пари ще им излезат през носа!

 2. ИСТИНАТА казва

  А, къде са ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ? Защо никой не ги ПОСОЧВА и ПИШЕ за ТЯХ? КЪДЕ? Няма ли?! НЕ, НЕ е ВЯРНО! ТЕ са ТУК, но са СТРАШНО НЕУДОБНИ, поне за сега!?!?!? Българиоооооооо!!! НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.