Бойко Борисов за ДП: Давай го по-полека, щото ми е приятел и ми е много нужен!

1 5 634

„Давай го по-полека, щото Пеевски ми е приятел и ми е много нужен“. Това казал бившият премиер Бойко Борисов на проф. Стоян Тонев, бивш шеф на ВМА, който навремето му се обадил да се оплаче, че ДП го заплашва, че „ще го съсипе“. За случката, разиграла се преди няколко години, разказва Огнян Стефанов във Фрогнюз, видя Narod.bg.

Ето какво още пише Стефанов за вече бившия министър-председател на една европейска държава от 21 век

В типичния си мутренски стил, бившето величие Борисов, кадър на СИК, заяви: „Само на Мутафа остава да посегнат! Той излекува целия щаб! Дано да го оставят него. Не за друго, той просто е добър доктор“.

Мутафа… Сикаджията вероятно има предвид генерала-професор Венцислав Мутафчийски, началник на Военно-медицинска академия.

Нарича го Мутафа, за да подчертае, колко са близки, но също и да го пришие към себе си, към своя кръг. Това е унизително противно и не мога да си обясня, защо лекари с доказани професионални умения продължават да мълчат, когато биват унижавани по такъв отвратителен начин.

По същият начин сикаджията постъпи с бившия здравен министър проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов, шефът на „Пирогов“ като ги помъкна с джипа да им показва бели ленти по пътя към Калотина в пика на пандемията. Нарочно го направи, за да ги прикачи към себе си и те да поемат част от общественото недоволство от простащините му върху себе си. Мутрата не ги уважава – нужни са му за неговите егоистични цели. Жалко, че все още са малко хората, които му казват в очите какъв негодник е.

Реклама

Той не защитава и не уважава нито лекарите, нито шефовете на служби и висшите чиновници, които се разделиха с постовете си в последно време. Демонстрацията на загриженост за тях и фамилиарността е чудовищно лицемерие.

Наглостта му ме провокира да споделя нещо, което съм премълчавал досега. Няколко месеца преди да почине с проф. Стоян Тонев, бивш шеф на ВМА имах няколко разговора по негова инициатива. Той ми разказа, че като станал депутат от ГЕРБ от Пазаджишкия райони се заел да помогне за решаването на някои стари проблеми в региона, някои от които свързани с горските стопанства край Сърница и Велинград. Много скоро му се обадил Делян Пеевски, тогава депутат от ДПС. Вместо „Добър ден“ (Тонев многократно е съдействал за решаване на здравословни проблеми на олигарха и майка му – Ирена Кръстева) той му изкрещял, че ще го съсипе, няма да си намери място в държавата и направо ще го ликвидира, защото си пъхал носа, където не му е работа. Притеснен медикът се обадил на лидера на ГЕРБ и премиер Борисов и му казал за случката. Отговорът бил: „Давай го по-полека, щото Пеевски ми е приятел и ми е много нужен“. След няколко дни Пеевски пак се обадил на Тонев и му се изсмял, задето е звънял на Борисов…

Проф. Тонев ми разказа и за потресаваща корупция в здравеопазването, свързана с имената на Пеевски и Борисов. Проф. Тонев вече го няма и Борисов спокойно може да заяви, че си съчинявам. Но знае, че е вярно. Нямам доказателства и затова не изнасям публично това, което научих, но в разговори с други известни медици, те потвърдиха фактите и дори допълниха списъка…

Борисов използва хората, когато са му нужни и после ги захвърля. Много от бизнесмените, които понасят ударите на прокуратурата и различни институции, са били в добри отношения с него някога. Когато обаче той и Пеевски са решавали да им вземат бизнеса е започвала брутална саморазправа.

Ред е на „Мутафа“ да бъде употребен от мутрата. Борисов знае, че е разпоредил нещо на професора, свързано с… „Кристал“ да речем и сега смята, че медикът ще му бъде лоялен и предан, защото го е оплел в интригите си. Ако още се питате какво е мутра – това е.

Марк Твен е казал, че „Който е прост като малък, е такъв докрай“. Ще си позволя едно допълнение: Който е бил боклук като малък, е такъв докрай.

1 Коментар
  1. майната казва

    Не знам тези твърдения, дали са верни до края ??? ББ все още доказват с КОЙ, кой от кой – по голям боклук е ???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.