Браво! Служебният кабинет вдига пенсиите

3 6 153

„Служебното правителство подготвя предложение за актуализация на пенсиите от 1 октомври“. Добрана новина в интервю за „Дневник“ министърът на финансите Асен Василев.

Той потвърди, че служебният кабинет ще внесе в новия парламент и проект за актуализация на бюджета за тази година.

Реклама

Според министър Василев, трябва да се стремим към намаляване на бюджетния дефицит в следващите години.

По повод заявеното днес от партия „Има такъв народ“, че в нейния проектокабинет му е предлаган вицепремиерски пост, финансовият министър заяви:

„Причината да се получи разминаването мисля че, и „Има такъв народ“, и господин Николай Василев ясно обясниха, че ние имаме принципни различия по политиките, които според мен, е добре да се провеждат от един редовен кабинет в рамките на следващите 12 до 24 месеца“.

3 Коментара
 1. българин казва

  Браво! Е те това са българи! Видяха , анализираха потоците на паричките в Б-я и взеха РЕШЕНИЕ!
  Защо бб и калинките му не стигнаха до това решение? Амчи , простичко , липсваше анализ, много течове в бюджета, Никакво желание, а може би и възможности за анализи и за увеличаване приходите в държавната хазна; никакво желание за намаляване на течовете; даже в последните месеци , преди4.04.2021 и усилване на “ пилеенето “ на народни парички!

 2. Бай Ландо казва

  Пише, че ще “ подготвя предложение за актуализация на пенсиите от 1 октомври“ , а не че ще вдигат пенсиите! Ами ако новото правителство на „синергиийте“ на моретата и океаните и на европейските „клъстари“ реши, че пенсионерите са си добре и с сегашните пенсии?
  А до 1 Октомври колко от пенсионерите ще издържат на хляб вода и на по една плеймейтка за 5,000 лв. на месец?

 3. Бай Ландо казва

  ЩЕе ги вдигнат разбира се ! Може би ще ги вдигнат с поне 3.50 лв на пенсионер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.