МЪЛНИЯ: Слави се отказа от кабинета си, оттегля Николай Василев

2 3 300

Слави Трифонов се отказа от предложения в понеделник кабинет с премиер Николай Василев! Ето какво писа Дългия във фейсБук:

В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети.

За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината, написа днес Слави Трифонов.

Реклама

„Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество.

Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.

2 Коментара
 1. Jane казва

  Nistho neochakvano. Slavi savsem ni vse za balazi. Toi barzo razbra, che kabineta mu nqma da se pieme i zapq nova pesen. No, vsichki ostanali mishki posocheni ot nego sthe ostanat i tova si e chist absurd. Mai-pravi sthe se okajat germanskite medii, pishesthi“ che she blenuvame za Borisov“. Slavi e v pati po-tap, egozentrichen, despotichen, merkantilen, narzistichen i marioneten tip otkolkoto Borisov. Ot kadeto i da go poglednesh palen otvrat. NO… Slavcho sviri na viola… XA-XA-XA
  Molq SE BULGARITE OT CHUJBINA DA SA RAZBRALI CHE SA PREDADENI I NIKOGA DA NE GLASUVAT ZA TOZI lajez SLAVI.

 2. мара казва

  Той не може да осмисли, че една фракция от 65 души не е в състояние да диктува на останалите…
  Валерия Велева: Политиката за Трифонов – 7/8 и ще си легнала. Късно го разбраха…

  Валерия Велева 15 юли 2021 | 15:53
  http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva–Politikata-za-Trifonov–7-8-i-shte-si-legnala–Kasno-go-razbraha-/254780/11/0
  Трагедия за България е, че отвращението към партиите изтласка именно Трифонов на политическата сцена. И ако той не бъде спрян, това ще има чудовищни последици за обществото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.