Бойко на разпит в полицията, 20 гербопитеци го бранят (СНИМКИ)

1 1 756

Едва около 20 човека дойдоха пред Главна дирекция „Национална полиция“ в столичния кв. „Младост“, където в 10 часа на разпит дойде бившият премиер от СИК Бойко Борисов.

В района има много полиция, а хората, които са тук, са дошли по-скоро от любопитство – да видят как Баце отива на разпит като престъпник, предаде репортер на Narod.bg.

За това, че е получил призовка за явяване пред органите на реда съобщи сам лидерът на ГЕРБ по време на пресконференция преди дни. В документа пише, че е извикан „за снемане на сведения“. Борисов предположи, че е призован или заради изборите, или заради огласен преди време от служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнал от бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бившия премиер преди десетина години.

Реклама

Подозренията са, обаче, че Борисов е обект на разследване заради мръснишки есемеси до тенисистката Сесил Каратанчева, когато тя е била едва 16-годишна.

„Плашат ме, не се плаша, бе, Рашков, ела ме разпитай ти обаче! Недейте момчетата там да ги подлагате на това унижение да ме карат да си нося личната карта. От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам, надявам се да изляза жив, другото не го знам как ще се развие. Може и въобще да не изляза, да ме задържат, не ги знам, те са се разправяли така с опозицията“, каза във вторник бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов – Миро Мършата вчера също обяви, че два пъти е давал обяснение в полицията. Той предположи, че по същото дело викат и Борисов.

По повод разпита двайсетина гебропитеци се събраха рано тази сутрин пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ в подкрепа на Борисов. „Протестът“ е организиран от смехотворния Станислав Недков – Стъки, който си вярва, че е „българският“ Навални и в защита на Баце се опитва да атакува президента Румен Радев. Пред журналисти Стъкиту коментира, че случващото се днес и през последните два месеца било абсурдно.

1 Коментар
  1. Затвор за тиквата казва

    Много е посърнал простака. Страх тресе хунтата и има защо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.