ПОБЕДА на Narod.bg: Изритаха шефа на „Пирогов“ Асен Балтов заради далавери за 1 милиона лева

2 3 083

Победа на Narod.bg! След серия разкрития за далаверите на проф. Асен Балтов, шефът на „Пирогов“ изхвърча от поста!

Прекратиха договора за управление на изпълнителния директор на „Пирогов“ – проф. Асен Балтов, съобщиха официално от Министерството на здравеопазването.

Шефът на спешния институт е отстранен от поста си след проверка на Здравната каса, която установи няколко протокола за неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв.

Реклама

За нов директор на лечебното заведение е назначен проф. Иван Поромански – началник на Клиниката по гнойно-септична хирургия. Той е завършил Медицинския университет в София през 1985 г.

В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е неин началник.

Малко преди официалното оповестяване на новината за рокадата проф. Балтов качи пост във Facebook. В него той се обърна към управителя на Здравната каса Петко Салчев и посочи, че „Пирогов” не е спирала да работи от 1951 г.

2 Коментара
  1. майната казва

    Каквито и проверки и действия да се предприемат всичко ще кънти на кухо! ПАЦИЕНТЪТ трябва да „верифицира“ документа с който се изискват обществени средства от НЗОК. ТОЙ е ПЛАТЕЦА!!!
    Всеки лекуван знае какво са му давали и правили!!! За фалшификации на документ, законът предвижда наказания !!!

  2. ???? казва

    САМО това ли? А,няма ли да бъде СЪДЕН?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.