Пак скандал! Финансовата министърка на Слави продавала златото на България

2 7 584

Мария Бойчинова, която Слави Трифонов номинира за министър на финансите в кабинета на „Ива такъв народ“, е продавала златото на България, разучи Narod.bg. Бойчинова е работила в „Експат капитал“ като член на съвета на директорите, става ясно от профила ѝ в професионалната мрежа LinkedIn. Управляващ партньор в дружеството е… евентуалният премиер на ИТН Николай Василев.

Според публикации в медиите част от „Експат капитал” е дружеството „Експат бета“, което още през 2008 г. се свързва със съпругата на Сергей Станишев – Моника Йосифова, близка приятелка на Бойко Борисов, и главната секретарка на административното министерство Биляна Дякова.

Освен това Мария Бойчинова работила и за „Мерил Линч“ и „Джей Пи Морган“, а от май миналата година е в „Комерцбанк“ в Прага. Според медийната й визитка потенциалната финансова министърка е завършила средното си образование в Ню Йорк, висше с Лондон и е работила на Уолстрийт.

Реклама

По-голямата част от кариерата й, обаче, преминава в България, пише „Галерия“. Трудовият й стаж тук е доста добре платен – у нас Мария Бойчинова е получавала дори по-висока заплата от работата й в САЩ. Причината е високият пост в „Експат капитал” на Николай Василев.

През есента на 2020 г. дружеството обяви, че ще пусне първия у нас търгуван фонд върху златото на България. В началото на тази година Комисията за финансов надзор одобри и акциите на фонда започнаха да се търгуват на борсата.

Казано по-просто, „Експат Голд“ следи цената на благородния метал и съответно купува или продава злато на световните борси. Сделките са се осъществявали под контрола на двамата управители на дружеството – възможния бъдещ премиер Николай Василев и Николай Янков.

2 Коментара
 1. Славуца Педераса на уя ми украса казва

  На Славуца „министрите“ са хвани единия, удари другия!Продажници и майкопродавци – соросоиди, джендъри, ЛГБТ-активисти и всевъзможни извратени отрепки!Половината от тия боклуци са на хранилка във фондациите на дедко Шорош и „Америка за България“.Негласен „кадровик“ на това „правителство“ е Херото с безумния поглед!
  Тази финансова министърка на Славуца даже е нищо – вижте здравната министърка, която работи за сатаниста Бил Гей(тс) и е част от екипа му по ваксинация и чипизация а световното население!
  С тези ваксини се цели намаляване на световното население – от 8 милиарда сега, до поне 1 милиард.
  Между другото -самата Славуца е също почитателка на сатанизма – вижте само каква татуировка има на гърба си!
  Боко Тиквата беше голям боклук, но Славуца е още по-голям боклук!

 2. […] е пряка КРЕАТУРА НА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ, търгуващи с българско […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.