Миро Мършата смърди зад земеделския министър на Слави, ето я връзката на ГЕРБ с „Има такъв народ“ (СИГНАЛ)

0 4 414

Narod.bg отново с изстрел в десетката – както първи написахме още на 21 юни, Слави Трифонов избра за земеделски министър в евентуалния си кабинет адв. Пламен Абровски. Прогнозата ни се сбъдна – в понеделник юристът официално бе номиниран за поста.

Драмата е, че Абровски е човек на проваления министър на земеделието в първия кабинет на Мутрата 2009-2013 Мирослав Найденов с миризливия прякор Миро Мършата. Именно той е връзката между „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и хунтата на Бойко Борисов ГЕРБ, разкри информатор на Narod.bg от кухнята на задкулисието.

Между 2010 и 2015 г. Пламен Абровски е бил част от Постоянното представителство на България към Европейския съюз, участвал е и в Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС. Бил е и юрисконсулт към Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). В началото на юни пред БНР Абровски определи промените в Държавните горски предприятия, предприети от служебния министър Христо Бозуков, като „добро начало“.

В момента Абровски, завършил магистратура по право в ЮЗУ „Неофит Рилски”, където се дипломираха повечето „юристи” на ДПС, е член на Управителния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации.

Поредното доказателство за зависимостта на Миро Мършата от Бойко Борисов дойде по-рано днес от участие на бившия земеделски министър в bTV.

По-всяка вероятност Бойко Борисов е викан на разпит за това, което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение, заяви бившият земеделски министър, коментирайки изказването на Борисов, който заяви, че бил викан на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“ във връзка с бивш член на неговия кабинет.

Реклама

Мирослав Найденов избегна да коментира в детайли за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „заплаха за убийство на бизнесмен“.

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което  е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение.

Впоследствие Найденов разказа, че отново е бил викан по нов сигнал за същия случай, но той бил подаден от издирван от „Интерпол” през интернет, така че не се знае дали зад този сигнал е стои това лице, което се предполага, а ако е той, според бившия земеделски министър, е чудно, че не помогнат за задържането му, предвид че има заповед за това.

Според Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство“, още повече че от „записите му става ясно, че той не познава този човек“. От думите на Найденов стана ясно, че говори за бившия директор на Държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов, когото Мутрата заплашил, че децата му ще го изядат и даже няма да разберат.

Миро Мършата скочи да брани Баце и с твърдението, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

По думите на Найденов той също е бил „натопен“ в този казус, за да бъде дискредитиран от бивш партиец в ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.