Бойко на разпит в МВР заради непълнолетна – писал мръснишки есемеси на 16-годишно момиче

1 16 125

Бившият премиер от СИК Бойко Борисов ще бъде разпитан в Главна дирекция „Национална полиция” по сигнал от Пловдив на непълнолетно момиче, нарочено от Баце за поредната „Мата Хари“, проучи Narod.bg.

Сигналът се отнася за последствията от скандала, който се разрази преди 9 години между Борисов и Радослав Каратанчев, баща на тенисистката Сесил Каратанчева. Тогавашният премиер бе обвинен, че е писал неприлични есемеси на Сесил през 2005-а, когато тя е била непълнолетна, едва на 16 години. Банкянският плейбой побърза да отрече тези твърдения, като ги определи за „нечовешки”.

През 2010 г. Каратанчев бе уволнен от държавното дружеството „Академика”, което по онова време управляваше различни спортни имоти. После той отвори фронт срещу тогавашния министър на спорта Свилен Нейков и ръководството на тенис федерацията, което обвини в злоупотреби.

Реклама

Междувременно Сесил Каратанчева настоя, че не е била единствената непълнолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от премиера. Думите й обаче бяха опровергани от пловдивчанина Емил Найденов, чиято дъщеря Александрина била в списъка, за който загатва Сесил. По-късно Найденов заяви, че е бил подложен на натиск, за да застане срещу Каратанчева в медиите, а истината била друга.

Неговият сигнал е един от поводите Борисов да бъде повикан на разпит от разследващи от групата „Противодействие на престъпленията против личността” . Жалбата на Найденов дълго време събирала прах в различни полицейски чекмеджета. Ход й бил даден едва по време на служебното правителство. Самият Найденов вече е разпитан като свидетел на 7 юни.

На разпит по случая са привикани още шефът на федерацията по тенис Стефан Цветков, бившият депутат от ГЕРБ Стефан Дедев и други хора, оказвали натиск върху Найденов да мълчи по случая с мръснишките есемеси.

1 Коментар
  1. Затвор за тиквата казва

    Като му гледам мутрата имам сериозни съмнения , че диктатора шизофреник е педофил и даже, че има компромати по тази линия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.