Ново 20: ДПС дава 29 депутати на Слави Трифонов, какво цели Ахмед Доган?

0 4 448

ДПС ще даде своите 29 депутати в евентуалния 46-и парламент в подкрепа на кабинета на Слави Трифонов, разкри Narod.bg

„Ако не беше ходът на Слави, днес ДПС щеше да се чуди как да завърти нещата, че да обяснява добро представяне, а реално не е такова.“ Това заяви пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта „24 Родопи“. Според него една е била позицията на ДПС до изявлението на Слави Трифонов, а друга след заявката му да управлява с малцинство, втрещи се Narod.bg  .

Журналистът смята, че „има едни гарантирани“ 29 гласа от ДПС за проектокабинета на „Има такъв народ“, като така ДПС ще се измъкне от незначителната пета позиция в новия парламент.

Реклама

Аргументите – както Слави Трифонов няма полезни ходове и се нуждае от период до следващите предсрочни избори, в който да не инкасира електорални загуби, и затова е заложил на най-нестандартния вариант, „дори играейки малко като Доган и Борисов“, така и ДПС няма голям избор.

„Или да остане до Борисов и да хапе Слави, или да припознае старата формула на Доган за експертно правителство, но в ръцете на Слави.“ ДПС губи около 40-50 хиляди гласа с отстъпление във всички области, има ръст в Добрич и Шумен, а феномен отново е Кърджали, посочи в анализа си Илхан Андай.

„Един от важните изводи на тези избори е, че всеки пети глас е от т.нар. бастион.“ Там, където няма автентични депесари, партията отчита големи загуби, които калкулират незадоволителното представяне на база на абсолютни числа, коментира журналистът.

В България ДПС катастрофира в региони, където Пеевски жънеше успехи, подчерта Андай. „В неговата любима област – Пазарджик, спадът е наполовина. Стара Загора – другата му област, е зле. Във Видин и Враца, където са негови хора. В Плевен и Ловеч е катастрофа.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.