Илиян Василев: Кабинетът е готов, НДСВ, юпита, поредната схема, съгласувана с Доган (Да живее Мултигруп)

6 14 035

Подмяна, а не промяна – така коментира проекто-кабинета на Слави Трифонов Илиян Василев – енергиен експерт и бивш посланик, видя Narod.bg. Според него правителството е съгласувано с Ахмед Доган и всичко около гласуването му в парламента е добре пресметнато.

Narod.bg публикува пълния текст на коментара:

Кабинетът е готов, НДСВ, юпита, поредната схема, съгласувана с Доган. Представят ви хора с блестящи биографии – все едно футболисти, но не ви казват схемата на игра. Има много свестни хора, приятели, колеги, но ми писна да ме управляват еднолично, без програма, без да ме питат. Няма преговори, няма диалог. Да не забравяме, получените гласове за ИТН са под 9 процента от избирателите и с такова самомнение да управляват!?

Днес Слави сподели, че е и новия Борисов, или приемате, или… Това е смятано, дами и господа. Ако ДБ каже не, ще кажат – пречат. Сигурен съм, че са говорили с ИМВ, по-точно с някои от лидерите, не с всички.

Няма как да стане, за мен това е кабинет на мимикрията с наети поредни млади хора, които няма да променят системата и ще произведат поредния Доган, Борисов, сега Слави.

Николай Василев имаше възможност да покаже какъв управленец е. Всичко друго но не и реформатор, по-скоро посредник между кланове.

Ако бяха първи ИТН, иди дойди. Но с този експертен кабинет, без хора с протестен капитал, ей, така да сме ги виждали някъде, не става – сори. Подмяната вече е ясна.

За да не допуснат нов Иван Костов в лицето на ДБ, пускат нов Сакскобургготски.

Няма дума за главен прокурор, няма съдебна реформа, няма корупция. Концесиониране тип царския кабинет, който даде магистралите на поредния кръг от олигарси, кой друг е натрупал пари при Борисов?

Поредица от популистки мерки, като пиар акция.

Реклама

Следете реакциите на ДПС и БСП.

Няма гласуване по пощите. Няма разследване на бившите.

Точно както през 1997 година.

Няма реформи, няма изчегъртване, няма смяна на система.

Мултигруп продължава да управлява, дами и господа.

Няма как след толкова години да ми прилагат едни и същи номера.

Добрата новина е, че стана ясно, защо Васил Божков предупреждаваше, че Доган стои зад кадър.

Сега разбира се, ще има, призиви – дайте им шанс, няма друг вариант. Не има. Ще преговаря за по-широко представителен и по-реформаторски кабинет. Иначе да си търси подкрепа от ДПС и ГЕРБ.

Няма да стане. Не са познали. Годината е 2021 година.

Питам кой точно ще поеме политическата отговорност за този кабинет, след като Слави няма да става премиер, а ще управлява от „сараите“?

6 Коментара
 1. КЛ казва

  Промяната е задвижена. И това е факт. Коментарът на този господин е първосигналният коментар на близо 95 % от българите. Ооо, ааа, ама то ние гласувахме за промяна, пък каква стана тя. А е съвсем простичко. Докато ние като гражданско общество сме предали защитата на интересите си на отделни партии, ще продължаваме да наблюдаваме все една и съща картинка. Голямата разлика на ИТН с ГЕРБ е, че от ИТН са заявили желание да се вслушват в мнението на гражданите. Сега е моментът да подкрепим добрите практики и да заклеймим опити за подмяна, ако има такива. Време е да се събудим от 30 годишен зимен сън и да докажем, че сме достойни да живеем в демократична и благоденстваща България. Защото ние трябва да я построим, не политиците. Знам, че твърде много ни лъгаха, но и ние не искаме знаещи и можещи на кормилото на държавата. Искаме да сме тарикати, защото живеят добре. Затова и 12 г. ни управлява един баш тарикат. За съжаление, тарикатите не създават блага, само ги потребяват.
  Дано успеем да проумеем няколко основни истини, с помощта на емигрантите, които са живели в истинска демокрация и пазарна икономика.

 2. М.М. казва

  ИЛИЯНЧО,
  КАТО СТЕ ВСЕ РАЗБИРАЧИ ПО 24 ЧАСА В МЕДИИТЕ – ЗАЩО НЕ СИ. РЕГИСТРИРАТЕ. “ПАРТИЯ НА РАЗБИРАЧИТЕ“ И КАКВОТО НАРОДА РЕШИ ДОРИ И С 1% ДА СТЕ.

 3. Тапчакурофф казва

  Илианчо, ти си един гаден доносник на политическата полюция. И такъв ще си останеш, колкото и да се напиняш.

 4. кап. Морган казва

  Илиян Василев е перфектен анализатор! Той е измежду малцината, които разкриват тайните връзки на статуквото с Кремъл и открито доказват с факти, че кормилото на България се намира в Москва. Той открито заявява, че само освобождаването от руското господство е пътят на развитие и просперитет за България. Предишните коментатори или са тролове или са с ограничени способности за анализ.

 5. !!! казва

  Не се заблуждавайте, от как е демокрация, кормилото на България е в американското посолство, независимо кои е на власт! Явно на тях им е изгодно да сме зле и да сме послушни.

 6. МС казва

  Така бленуваната и прехвърлена демокрация е един упаднал и корумпиран модел на управление. Всички, които гласуваха за ИТН са гласували за шоумена Слави, който умело манипулира струнката на национализъм и мечтата за народен просперитет, а не за ясна политическа концепция.
  Истината е, че само сменят куклите, а кукловодите са същите – промяна НЯМА.
  Господ да ни е на помощ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.