Наглост! Хунтата раздава по 50 лв. на глас до сградата на МВР в Силистра (СИГНАЛ)

0 2 406

На фона на засиленото полицейско присъствие пред изборните секции, както и многобройните арести за купуване на гласове през изминалите две седмици, хунтата отново продължава с далаверите с гласове.

Левицата е внесла жалба до ЦИК и РИК относно купуване на гласове за ГЕРБ в Силистра, в непосредствена близост до сградата на МВР в града. Сумата за купен глас е била 50 лв., съобщиха от „Позитано“ 20.

„БСП за България“ сигнализира РИК и за манипулиране на хора с психични увреждания в центъра за настаняване на пълнолетни лица с психични разстройства в гр. Алфатар. Настанените в центъра лица са придружавани от служители в изборното помещение, които са гласували вместо тях на хартиени бюлетини, което е в разрез със закона.

Разследване на Би Ти Ви също показа как се купуват гласове в ромския квартал в Карнобат. „Мизата“ там също тръгва от 50 лв. за глас.

Реклама

Бащата на кандидат за народен представител от „Има такъв народ“, е назначен за член на Секционна избирателна комисия в Кресна, сигнализират в жалба до Районна избирателна комисия-Благоевград от ГЕРБ-Кресна.

Според сигнала до Районна избирателна комисия в Благоевград има наличие на несъвместимост, което е в разрез с чл. 96 от ИК, посочват бившите управляващи.

От другия щаб, който се занимава с изборните нарушения – на прокуратурата и ДАНС, обявиха, че за последните 24 часа са образувани 167 нови преписки, а новообразуваните досъдебни производства са 7. Същите са на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.