Мистериозният Иван получи договор за милиони с „Автомагистрали” ЕАД – в борда влезе пионка на ДПС (СКАНДАЛЕН ЗАПИС)

0 2 632

Лъсна скандален запис, от който става ясна крадливата схема, по която са „усвоявани” парите за АМ „Хемус“ през 2019 г., видя Narod.bg.

„Запис на разговор между директор в АПИ и неизвестна дама от Автомагистрали ЕАД разкрива схемата и механизма, по които ще се усвояват парите за Автомагистрала Хемус – чрез непрозрачни възлагания на фирми, без обществени поръчки, но на „наши хора“, на които влиятелни лица „дават едно рамо“.

Тази схема работи и в момента на обектите, поддържани от Автомагистрали ЕАД, а в АПИ са напълно наясно какво става“, пише Биволъ.

Целият запис може да чуете тук

Реклама

След три години чакане мистериозният Иван от скандала АПИгейт най-сетне има договор за работа по пътни обекти.

Според служители в агенцията, вероятно мистериозният строител, появил се само с първо име в запис, е бил подпомогнат от Десислава Христова.

Дамата, която през 2017 г. е кандидат-депутат от ДПС, влезе в борда на „Автомагистрали“ ЕАД, назначена от служебното правителство.

Тя подаде молба за напускане, а регионалният министър Петя Аврамова като принципал на държавното дружество, я освободи. Два дни преди това „Биволъ“ пусна запис на разговор между директор в АПИ и неназована дама от „Автомагистрали“ ЕАД, в който тя обяснява как по непрозрачен начин ще се превъзложи пътен обект на мъж на име Иван.

Рекламира го, че „Иван има интерес да се доказва и ще даде всичко от себе си“. Медийни публикации идентифицираха дамата от АПИгейт като Десислава Христова, което индиректно бе потвърдено със светкавичното ѝ уволнение. По-късно от АПИ беше освободен и директорът, с когото тя разговаря – Михаил Рашков, тогава шеф на пътната поддръжка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.