Рекетьор като Бойко: Зам.-министър на ГЕРБ натискал бизнесмен за 350 000 евро

0 2 552

Зам.-министърът на здравеопазването от ГЕРБ Жени Начева е действала като бухалка досущ като своя лидер Бойко Борисов, разкри Narod.bg.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) e изискала, а Министерството на здравеопазването (МЗ ) е предоставило документи по сигнал за натиск от страна на Жени Начева спрямо управителя през 2018 г. на държавното дружество „Бул Био” Николай Борисов. Това стана ясно от съобщение на ведомството на Стойчо Кацаров.

Реклама

Разследва се дали Начева е „въздействала” да се сключи споразумение с конкретна адвокатска кантора за сътрудничество по прекратяване на международен договор за 350 000 евро, въпреки че към този момент фирмата е имала контракт с друго адвокатско дружество на стойност е 40 000 лв. От МЗ обаче уточняват, че регистърът на договорите в „Бул Био“ липсва.

Начева е централен персонаж при проверките на сегашното ръководство на МЗ за наследството на ГЕРБ. През юни тя бе посочена като човека, стоящ зад осигуряването чрез съмнителни процедури на предпазни средства, респиратори и хидроксихлорохин в разгара на коронакризита:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.