Камен Костадинов от ДПС засечен с ромски босове – дилъри на гласове

0 3 732

Топ депесар Камен Костадинов е под лупата на МВР за купуване на гласове, научи Narod.bg.

Костадинов е засечен в разработка на МВР в тесни контакти с ромски босове, които продават и контролират избиратели. Той е бивш заместник -председател на движението, а сега е в Централното оперативно бюро и отговоря за разширяването на партията и нейните структури.

Бившият депутат от ДПС е силният човек на партията в областите Видин, Враца и Монтана. В Северозападна България няма етнически турци, но на последните избори взе над 20 хиляди гласа там и вкара двама депутати. 95% от тези гласове са от ромски секции, пише в. „Галерия“..

„Заслепен от войната с ГЕРБ, Бойко Рашков не съобщава за работата срещу купения и контролиран вот на ДПС в Северозападна България. А там има много данни, включително и за Костадинов“, разкрива източник на в. „Галерия“.

Камен Костадинов пряко отговаря за структурите на движението, в които няма етнически турци, и е вложил всички усилия във Видин, Монтана и особено във Враца.

Той беше кандидат за народен представител от тази област преди години и влезе в Парламента оттам.

Реклама

Костадинов не крие контактите си с ромските барони в региона и това не е тайна за оперативните работници в областта. Често е засичан да гостува на софрите на Касъм Касъмов, младежки лидер на ДПС в Бяла Слатина и пръв приятел и съпроцесник с кмета деребей на култовото Галиче Ценко Чоков.

Фамилията на Касъмов е една от най-влиятелните не само във Враца, но и в цяла Северозападна България. Точно покрай тези контакти обаче дейността им се следи внимателно, както и тази на Камен Костадинов, който е връзката с Централата на ДПС. 

Засега данните на МВР са, че има опити да се купуват гласове, но няма доказателства и затова случайно не са оповестени, както и тези в Пловдив, Хасково и Варна. Камен Костадинов се прости и с мястото си в Парламента през 2017 години. 

Тогава той за пореден път бе избран за депутат заради гаф в неговата листа в Бургас. С преференции на вота влезе 9-тият в листата Ангел Исаев и не се подчини на партийната воля да се откаже от мястото си. Заради това Константинов беше наказан и още изкупува вината си, като отговаря за разширяването на „партийната география“.

Той вече не е част от листите заради новата стратегия там да попадат по-млади и неопетнени лица. Преди да пристане на ДПС, Константинов беше депутат от СДС, но заедно с Христо Бисеров мина в редиците на Ахмед Доган.

Във времето Сокола разкара и двамата от публични позиции не само заради гафовете им, но и заради всеобщото мнение, че са клиентелисти и вегетират в партията само заради прословутото разпределяне на порциите от голямата държавна и партийна софра.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.