Финал в Narod.bg: Мафията на Бойко се самоизяжда – купувачите на гласове стават свидетели срещу ГЕРБ

2 34 946

Мафията на Бойко Борисов, пусната да купува гласове за изборите на килограм, приключва със самоизяждане, разкри Narod.bg. Заловените на няколко места в България купувачи на гласове са решили да пропеят срещу организаторите на престъпната подмяна на вота, като станат защитени свидетели.

Спукана му е работата на Баце, арестуваните търговци на гласове от ГЕРБ, повечето с криминално минало зад гърба си, сега са поставени пред реалната опасност да влязат в пандиза. За да си го спестят, много от тях са решили да предадат хунтата и да свидетелстват за организираното купуване на гласове по заповед на Бойко Борисов, финансирано с милионите, откраднати от бюджета, обясни източник на Narod.bg от МВР.

В пловдивския квартал „Столипиново”, например, в петък бе задържан собственикът на цех, у когото бяха открити над 6 000 лв. Не е известно дали са му повдигнати обвинения, известно е само, че е освободен 24 часа по-късно – защо? Защото вече е защитен свидетел. Ден по-късно са задържани още двама души, които са признали, че са му помагали.

Реклама

В района на Хасково пък се стигна до обискиране на домове и бяха открити списъци с десетки хиляди лица, Води се разследване срещу общинска съветничка и семейството ѝ. Първоначално са задържани за 24 часа заради открити голям брой на избиратели и други, които дадоха повод да бъдат заподозрени. Прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Причината е същата – доброволно съдействие за разкриване на престъпната организация. Същите престъпници днес са в качеството си на свидетели по досъдебното производство за купуване на гласове, предаде и bTV.

Акцията започва от село Димитровче – в къщата на свекъра на общинската съветничка са открити 393 имена и номера на изборни секции и визитка на кандидат-депутат от ГЕРБ.

В списъците има общо 28 000 имена и адреси. В къщата са открити и киниги с финансови отчети на фирмата, занимаваща се с дезинфекция по границата с Турция, чийто служител е съпругът на общинската съветничка. В имоти на семейство в Свиленград са намерени и над 4000 евро, а в един от телефоните снимка на бюлетина от изборите на 4 април.

По подозрение за търговия с гласове за 24 часа са задържани бащата, двамата братя и общинската съветничка. Адвокатът на семейството заяви, че те са освободени и срещу тях няма повдигнати обвинения. От прокуратурата съобщиха, че разследването продължава. От МВР смятат, че те са участвали в купуване на гласове на 4 април, като според тях тази схема е трябвало да проработи и на тези избори.

2 Коментара
  1. ЯЖ МИ КУРА казва

    ЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ,БОКЛУЦИ ДОЛНИ?!?
    ПОНЕ СЕ НАПЪНЕТЕ МАЛКО ДА ИЗМИСЛИТЕ НЕЩО ПО ДОСТОВЕРНО…

  2. Иван Иванов казва

    Името ти говори. Яж ми кура льохман

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.