Narod.bg разкри: Кражбите в земеделието не спират – ДФЗ плаща 30 бона наем на варненска групировка, и Гергов е в кюпа

1 5 442

Кражбите в земеделието продължават и по време на служебния кабинет на Румен Радев, алармира източник на Narod.bg от кухнята на далаверите.

Сигнал на наш информатор разкри, че служебният министър на земеделието, горите и храните проф. Христо Бозуков е зависим от Свинаря на Гоце – БСП олигарха Георги Гергов, тъй като членува в неговата масонска ложа „Слънце Ориент”.

Червеният олигарх Георги Гергов се оказа доста влиятелен във фонд „Земеделие“, но надали с опита си на свинар

За капак най-големият разпоредител на пари от ЕС – Държавен фонд „Земеделие”, през който на година минават по 3 милиарда лева, плаща наем за сграда на варненска трибуквена групировка, докато помещения на Фонда стоят празни.

Ето целия сигнал до Narod.bg, позоваването е задължително:

„Здравейте, уважаеми редактори, обръщам вниманието Ви на няколко неща, свързани с Държавен фонд „Земеделие”.

На първо място за министър на земеделието в настоящото служебно правителство (проф. Христо Бозуков, б.ред.) е назначен човек от Пловдив, близък до свинаря на Гоце Георги Гергов, и член на ложата Слънце Ориент.

Тя е създадена именно от Гергов с цел упражняване на влияние в обществения живот от членовете на ложата.

Тоест, министърът е човек, зависим от олигарси и събратя от ложата, който без тяхното съгласие не би могъл да направи почти нищо.

Именно затова не може да се случи необходимата промяна в структурите на ДФЗ в Пловдив и Пазарджик, които са в лапите на хора на Гергов и дясната му ръка Георги Търновалийски – Йосиф Ячев и Валентина Вълева.

Реклама

Двамата участват активно в разграбването на публични средства и оказване на необходимия чадър над техните хора.

Впрочем, Ячев, който е отявлен гербопитек, е племенник на Търновалйиски, бившия депутат от БСП. Ячев е и общински съветник в Община Раковски, а Валентина Вълева е от квотата на печално известната бивша земеделска министърка Десислава и нейната заместничка по време на хунтата ГЕРБ Лозана Василева, активен член на ГЕРБ.

Лозана преди дни лъсна в скандал с откраднати 300 000 лева от земеделското министерство, които са гепени за купуване на гласове в нейна полза в Пазарджик.

Ако се проучи внимателно тяхната дейност, биха се разкрили доста техни далавери чрез подставени лица, писане на проекти, техни и на служители на структурите проекти и вземането на огромни подкупи.

Много бенефициенти са пропищели от произвола, но все още с оглед зависимостта на Бозуков от Гергов и сие не започват да говорят за случващото се.

Всеизвестна тайна е вземането на дребни суми от порядъка на по 50 лв. за една справка, срещите по ъгълчетата на фонда за даване на информация относно посещения, искането на пари за прокарване на проекти, ужасяващия  рекет над бенефициентите, достигащ 40 процента.

Защо не се провери колко задължения и на кои бенефициенти за милиони бяха заличени в края на миналата година поради изтичане на давност. Защо не са потърсени тези суми?

Много неща биха излезли наяве, ако се разровят нещата в тези две дирекции, но това едва ли би се случило в мандата на Бозуков.

А, да не забравяме, че ползваният сграден фонд и в двете дирекции – Пловдив и Пазарджик, е частен. Единият – в Пловдив, е собственост на групировката ТИМ, която естествено участва в проекти, свързани с Фонда и то за милиони. Варненската групировка получава над 30 000 лв. месечен наем за сградата, а множество сгради на МЗХ и общината стоят неизползваеми.

В същото време паркингът за служебните автомобили на ДФЗ е в панаира, собственост на Георги Гергов, който пък се облагодетелства от наема, които получава за пазенето на колите.

Има още много неща, които при обстойна проверка биха излезли наяве. Чакаме, молим и каним институциите да свършат необходимото, засега, обаче, всички гузно мълчат”, завършва сигналът до Narod.bg.

1 Коментар
  1. БАЙ СТАВРИ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ казва

    Гергов, ша има пак легни-стани

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.