Руският „Турски поток” на Бойко, в който ГЕРБ изсипа 3 млрд. лева, трови народа в Монтана (РАЗСЛЕДВАНЕ)

0 3 653

Руският газопровод „Турски поток”, платен от ГЕРБ с наши 3 млрд. лева, който бившият премиер от СИК Бойко Борисов отчаяно се опита да замаскира под името „Балкански поток”, трови народа в Монтана и региона, разкри Narod.bg.

По сигнал на местен жител от гражданско сдружение БОЕЦ направиха репортаж, свързан с цялостното съсипване на района около с. Расово, поради нефункциониращата пречиствателна станция.

В близост до населеното място се намира една от помпените станции на една от най-големите афери на Бойко Борисов – „Турски поток”.

„Боецът” Георги Георгиев заяви, че от сдружението са сезирали всички български институции, но до този момент единственият отговор идва само от Брюксел.

Проектът за пречиствателната станция е започнал през 2012 г., но проблемът е, че съоръжението никога не е било пускано в експлоатация. Договорът за това иначе е бил от 2016 г.

Реклама

Според очевидци отпадните води на част от абонатите в селото се излива директно в коритото на река Расовска.

Помпите на съоръжението са разложени, а на самия обект не присъстват никакви работници. Агрегатът за ток също липсва.

По пътя между помпената станция и реката се вижда как целият път е пропаднал.

Пращани са сигнали до местното кметство, което е назначило „промивки“ на реката, но те не са били с особен ефект поради високото ниво на замърсяване, което в крайна сметка е направило водоема почти безлюден.

Трансформаторът, който трябва да захранва помпите, които да изтласкват водата от колектора към пречиствателната станция, също е тотално занемарен.

По думи на местните жители сегашната ситуация е изключително трудна за овладяване и тепърва обитателите на селото ще трябва да се справят с последиците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.