Лошо, Баце: Бойко Рашков вади жандармерията срещу купувачите на гласове от ГЕРБ, почват арести

4 34 784

Идат лоши времена за бандитите на Баце! Служебният вицепремиер и МВР шеф Бойко Рашков подготвя невиждано досега струпване на полицейски сили пред стотици изборни секции в цяла България, където гласува преобладаващо ромско население, за да стопира измамата с купуване на гласове научи Narod.bg.

Няколко независими един от друг полицейски източници на „Уикенд“ разкриха, че Рашков вече е предупредил назначените от новата власт областни управители, както и приближени до него началници в МВР, че се подготвя безпрецедентна по рода си акция на силите на реда срещу ромското население.

Планът на Бойко Рашков, съгласуван с премиера Стефан Янев и с президента Румен Радев, е жандармерия да окупира в изборния ден на 11 юли стотици гета и изборни секции, където гласуват предимно роми, с мотив, че полицейските сили се борят срещу търговците на гласове.

Изваждането на жандармерията в деня на изборите ще бъде предшествано от показна полицейска акция срещу знакови ромски босове и техни приближени, срещу които вече течала разработка, че се занимават с купуване на гласове и продажбата им на политически партии.

В началото на седмицата Рашков, който неотдавна се закани да прати на разпит в МВР екс премиера Бойко Борисов, който бил заплашил гражданин, че жена му ще яде от собственото му месо, без да разбере, метна поредна сензационна новина – полицията била идентифицираа „множество лица, които започват да правят организация за купуване на гласове“.

Рашков даде за пример Смолян, където областният управител му докладвал, че имало безпрецедетен натиск към хората да гласуват за определена политическа партия.

Реклама

„МВР има възлова роля за осигуряване на честните избори и като най-сложна задача да се възпрепятства купуването на гласове“, загатна Бойко Рашков за подготвящото се струпване на жандармерията и затварянето на ромските гета в цяла България.

За да оправдае полицейската блокада пред циганските махали и засиленото присъствие на жандармерията пред изборните урни, новият МВР шеф щял да се позове и на оперативни данни от полицията за подготвяна диверсия срещу изборния процес.

Вече имало сигнал от Видин, според който вечерта на 10 срещу 11 юли щели да бъдат рязани кабели на енергото, за да бъде спрян тока. Така щяло да се избегне машинното гласуване. Подобна оперативна информация имало и в МВР – Пловдив.

Посветени в плана на Бойко Рашков подозират, че целта на новия МВР шеф е не толкова реално да гони и арестува изборните брокери на гласове, а да подплаши ромското население.

„Повечето роми гласуват или за ДПС, или за ГЕРБ – все пак ДПС е единствената партия, която публично защитава ромите и не ги заклеймява, а пък ГЕРБ се представят силно поради простата причина, че циганите познават Бойко Борисов и го предпочитат пред комунистите.

Разбира се, има и купуване на ромски гласове, но това го правят определени политици. Иначе приблизителната бройка на купените гласове се хваща по преференциите“, коментира запознат с изборните гешефти.

Според думите му, блокадата над ромските махали и струпването на жандармерията щяло да изплаши мургавото население и повечето от тях нямало да отидат да гласуват. „Ромите се плашат от полицията и предпочитат да си нямат вземане-даване със силите на реда и закона. Планираната масова полицейска акция в страната и завардването на изборни секции от тежковъоръжени жандармеристи цели точно това – циганите да не отидат да гласуват. Това ще намали с около 2 – 2,5% резултата на ГЕРБ и около 1,5% от гласовете за ДПС“, твърди спец по изборната математика.

4 Коментара
 1. ???? казва

  Кому е нужно това?! КОЙ, КОЙ, КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК би гласувал за МУТРАТА-МУТРИТЕ?! КОЙ???? А, така ли се ПРАВИ???????????????????

 2. ГРУДКО казва

  ЕЙЙЙЙ,“НАРОД“ И В НАЙ-ЛОШИТЕ СИ МИСЛИ БУЦИ НЕ СИ Е ПРЕДСТАВЯЛ ,ЧЕ ЕДИН САЙТ/ ВАШИЯ/ ЩЕ ГО ПРАВИ ЛУДА КАЛИНКА НЕПРЕКЪСНАТО. НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ПОЛИТИК С КОЙТО ТАКА ДА СЕ ГАВРЯТ.КАКТО СЕ КАЗВА – ЕВАХТЕ МУ МАМАТА.НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ СЛЕД ТОЛКОВА И ТАКИВА – ОТ ОТРИЦАТЕЛНИ ,ТА ПО ОТРИЦАТЕЛНИ ПИСАНИЯ.ПОГРЕБАХТЕ ГО

 3. Zirkoniy казва

  Каквото повикало, нали знаеш

 4. Людмира казва

  При малки населени пунктове под 300 човека, където гласуването ще е с хартиени бюлетини, също трябва да бъде жандармерията, защото вече са тръгнали да агитират и да купуват гласовете, познаваме се в лицето всичките постоянно живеещи в селото, но в деня на изборите , ще присъстват хората непознати за живущите тук, а и тие които са на постоянно пребиваване половината вече е купена, заплашена, принудена да гласува за определена партия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.