Само в Narod.bg: 440 000 писарушки – добре платената армия на ГЕРБ, която издържаме с 12 млрд. на година – това са избирателите на Бойко Борисов

4 3 177

Ето я жалката истина – раздутата 50 пъти над нормалното по време на 10-годишното управление на ГЕРБ армия от добре платени писарушки ни пробутва вече 3 пъти мутрата Бойко Борисов на власт, показа разследване на Narod.bg.

В 6-милионна България чиновниците са 440 000 – невъзпитани, нагли и мързеливи гербопитеци, но добре платени, осигурени и подготвени от шайката на Баце да гласуват отново за крадливата ГЕРБ. Заедно със семействата си това е цялата изборна машина на Мутрата, която го тика към върха повече от десетилетие, а Той се отблагодарява, като всяка година по два пъти „актуализира” заплатите на хрантутниците.

Това обаче бърка в нашите джобове с колосалните 12 милиарда лева на година – толкова отиват за месечните възнаграждения на гербопитеците с благи постчета.

Същевременно за учители и пари за по-високи заплати не се намират, важна е ордата писарушки да се чувства добре на уютните си местенца по десетките агенции и дирекции, защото на изборите осигурява нужните на шайката бюлетини.

На фона на тази армия от 440 000 безделници почти три пъти по-голямата по население Нидерландия – 16 милиона, има едва 20 000 чиновници.

Ето сметките и на академик Петър Иванов, окйто не може да бъде обвинен в пристрастност:

XOЛAHДИЯ: 16 млн. нaceлeниe, 20 000 дъpжaвни cлyжитeли;

БЪЛГAPИЯ: 6 млн. нaceлeниe, 440 000 дъpжaвни cлyжитeли. Ужас!

Чинoвницитe ни, включитeлнo и 10 000 „yчeни“ oт БAH, пpeдимнo coфиянци, в oтнocитeлeн пopядък ca 45 ПЪTИ ПOBEЧE oт aмepикaнcкитe и 51 ПЪTИ ПOBEЧE oт xoлaндcкитe. Ужас!

Пpoпopциoнaлнo в дъpжaвния aпapaт y нac нa зaплaтa тpябвa дa имa oкoлo 9 000 дyши, a нe цeли 440 000.

Пoкopнитe дaнъкoплaтци им плaщaмe нe caмo виcoкитe зaплaти, нo и ocигypoвкитe, пpeдcтaвятe ли cи?

Как да сме по-заможни и да не сме най-бедните в Европа? Лyди ли cмe вcички или cмe тъпи и глyпaви пo poждeниe, пита акад.Петър Иванов.

Реклама

По последни данни България харчи за „държавна“ администрация 12 млрд. на година!

Това е раздутата до безумие шуробаджанашка администрация на ГЕРБ, която става все повече и повече!

За 2016 г. са били 7 млрд! Борисов само за третия си мандат вдига с 20% заплатите на своята армия писарушки!

А електронно правителство и администрация, която да намали техния брой и повиши ефективността им няма и няма!

2 млрд. са за осигуровките, които държавата им плаща по договор от нашите данъци.

Държавата няма свои пари – тя разполага само с парите, които гражданите и плащат под формата на данъци, такси, глоби и заемите, които тегли от наше име. Заеми, на които ние сме гарант. Нашите пари.

Тези, с които плащаме осигуровките и после пенсиите на „държавните“ служители, вместо те да си ги плащат сами!

Докога???

По конституция всички сме равни, а в действителност едно привилегировано съсловие продължава да експлоатира честните данъкоплатци под формата на грижа за тях.

Парите в бюджета за пенсии са 6 млрд. – двойно по-малко при поне двукратно повече хора.

Пенсии или самолети, от сделката за които хунтата си напълни чекмеджетата – въпрос, който властимащите са решили отдавна – не пенсионерите, а самолетите и въоръжаването гарантират оставането им на власт..

Пенсионната ни „система” е бомба със закъснител, която само поради факта, че е българска, още не е гръмнала, за да взриви всичко.

4 Коментара
 1. Ирина Костадинова казва

  Време е да се сложи край на хрантутниците.Народни пари вървят на вятъра.Сега с големи заплати – след време с големи пенсии.И всички назначени по партийна линия или с връзки.Калинки пеперудки и още какви ли не.Да се оптимизира броя им и да се назначават кадърни хора които могат да мислят, а не с купени и фалшиви дипломи.

 2. !!! казва

  Би трябвало да вкарат бившите ни управници и магистратите, които ги крепят в затвора за по-дълго време, за назидание и на следващите управници, за да не се самозабравят и те.

 3. Данъкоплатец казва

  Плащаме 12 млрд. на година за партийанта бюрокрация, която трябва да събере от нас 7 млрд. от Данък Общ Доход (ДОО)? Не е ли по-добре да се премахне ДОО със всиките му мародерски декларации, бюрокращина и чист рекет, и да се съкрати партината бюрокрация! Така автоматично се спестяват 5 млрд. и се облекчава живота на хората, като премахват и усложията за рушветчийство и бюрократичен рекет! През 1920-1930-те години не е имало ДОО и държавната и общинска бюрокрация е била лимитирана многократно по-малко от сегашната (без да е имала компютри, интернет, дори и телефона е бил рядкост)! И Б-ия рязко дръпнала напред!!!

 4. Профан казва

  Не само това, голяма част от тях вземат пенсия плюс заплата. Някой да си направи труда да иска информация, колко са тези незаменими кадри. Госпожа Мая Манолова, обжалва закон с който трябваше да махнат пенсионерите от държавната администрация и съда се произнесе, че било дискриминация. Няма работа за младите, те за това ще си отглеждаме пенсионери, ехааа, всяка година и пенсийката се вдига.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.