Първо в Narod.bg: Прокурори от Италия разследват Христо Ковачки и „котарака” на Бойко Сашо Сталийски са незаконен внос и горене на боклуци

2 5 417

Екип от италиански прокурори са пристигнали в България, за да разследват незаконното горене на боклуци от Апенините в ТЕЦ „Бобов дол”, съобщи ексклузивно пред Narod.bg източник от служебния кабинет.

Христо Ковачки е мишена на прокурори от Италия

Обвинителите разследват собственика на топлоцентралата – олигарха на ДПС и ГЕРБ Христо Ковачки, както и близкия авер на мутрата Баце от кръга „Котараците” Александър Сталийски, обясни информаторът ни.

До безпрецедентното разследване от Италия се стигна след предаване по телевизия RAI 2, собственост на бившия премиер Силвио Берлускони. През 2020 г. журналистите от Ботуша нагледно показаха как боклукът на Италия незаконно влиза с влакови композиции у нас, за да бъде изгорен в теца на Ковачки, който трови стотици българи в радиус от над 50 километра.

Въпреки това наглият мултимилионер, известен като касичка на Бойко и Доган, продължава да гори отпадъци и на трови България, под чадъра на ГЕРБ, където редовно отчитал сериозни суми в знак на благодарност за защитата от наказателно преследване.

ТЕЦ „Бобов дол“ трови народа с боклуци от Италия

Реклама

Сега обаче с далаверите на хунтата и нейните олигарси ще се разправят прокурори от Италия, не безгласни пионки от кохортата на Гешев, доволен е източникът от средите на правителството.

Христо Ковачки очевидно се притеснява от репортажите на медиите като “Биволъ” и Rai 2 , както и от активността на НПО-тата като “Екогласност” и “Грийнпийс”.

За да е пълна конспирацията покрай далаверата, Христо Ковачки забранил смартфоните на територията на централата, очевидно поради съображения за сигурност и секретност на ставащото там, алармира преди време Даниела Борисова, лидер на „Екогласност” в близкия град Дупница. По думите й работниците на олигарха симпатизират на гражданите и еколозите, но не могат особено да им съдействат заради невъзможността да снимат.

„Предвид информационното затъмнение, което е не само над журналисти, а и над неща, които касаят живота и здравето на хората – нямаме начин да направим анализ, базиран на факти“, казва Борисова. Тя е подала сигнал за установеното с видео и фото заснемане нарушение, извършено на 17 октомври 2020 г.

„Сигнал е подаден на 112, но прокуратура, РИОСВ, МОСВ не би трябвало да чакат хората да подават сигнали през ден, а би било редно вече да свършат работата си“, категорична бе Даниела Борисова. Оттогава обаче по темата не е сторено нищо, завърши източникът на Narod.bg.

Според данните касичката на Бойко и Доган гори незаконен боклук не само в Бобов дол, но и в други топлоцентрали, в които се води „консултант” като ТЕЦ “Брикел”, ТЕЦ “Република” и др.

2 Коментара
  1. ivosav казва

    Да се ненагледаш – всичките снимки на „интелигентни“ и „умни“ хора !?!

  2. Turkiye Pomaklar казва

    А тоя рязан помачор патРАШКОВ от гоцеделчевските помашки села на община Гърмен, кога????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.