Мафиотски сговор: Разбойник от ГЕРБ води листата на ДПС в Монтана

0 3 927

Безспорната политическа интрига на настоящата предизборна кампания в Монтанско е около компрометирания водач на листата на ДПС Димитър Аврамов, който преди години беше депутат от глутницата ГЕРБ, разкри Narod.bg. Бизнесменът-рекетьор, който е популярен в региона като Митко Галата, предизвиква нееднозначни коментари. Причината е в действията на Специализираната прокуратура, която го е предала на съд с обвинения за търговия с влияние, извършвана в условията на продължаващо престъпление през лятото на 2012 г.

Процесът върви в Специализирания съд и все още няма крайно решение, но от прокуратурата са оптимисти. Групата на Митко Галата е обвинена за поискан подкуп от общо 200 000 лв. и изнудване на бизнесмена Светослав Илчовски, който осветли далаверите на Бойко Борисов с шефа на „Градус” – ромския бизнесмен Иван Ангелов – Пилето.

Според държавните обвинители доказателствата са железни и се очаква по делото да има ефективни присъди за рекетьорите около Димитър Аврамов със затвор и конфискация на тяхното имущество, установи проверка на BulNews.

Реклама

Очакванията са всеки момент съдът да се произнесе с решение по следения с огромен интерес процес срещу водачът на листата на ДПС.

В същото време от етническата партия упорито поставят на първото място в 12 МИР-Монтана компрометирания Димитър Аврамов. Обществото не може да проумее защо Ахмед Доган толкова настоятелно залага на Митко Галата, след като е налице възможност след края на кампанията той директно да влезе за дълго време в затвора. Нима в ДПС няма поне един чист политик, който да застане с лицето си пред избирателите, без да се притеснява от въпроси за криминалното си минало?! 

Вещи анализатори предполагат, че причината за тази необяснима любов между партията на Доган и Митко Галата се крие във ДФ „Земеделие“. Димитър Аврамов през изминалите години редовно получава сериозни суми, които делял с ДПС. Публична тайна е, че доскоро движението на Доган контролираше всички парични потоци във възловото ведомство и никой не можеше да захрани от там без съгласието им. По неофициална информация в момента Митко Галата пак има да взима сериозен кеш от Фонда и вероятно затова го дондуркат, за да могат да получат своя дял.

Тези тайни сложни взаимоотношения между Димитър Аврамов и ДПС обаче не интересуват обикновените избиратели, на които им омръзна от задкулисни сделки. Гласоподавателите от Монтана и областта искат да имат възможност да направят своя избор сред читави кандидати, а не от личности като Митко Галата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.