ДОБРА НОВИНА: НАП подпука Владислав Горанов за покупката на имоти за 750 000 лв. (аферистът на ГЕРБ има 10 пъти по-малко в банка)

1 3 990

НАП подпука аферист №1 на хунтата ГЕРБ Владислав Горанов за покупката на спъраски имоти за над 750 хиляди лева, при положение, че поне официално притежава 10 пъти по-малка сума, дочу Narod.bg.

Националната агенция за приходите е започнала проверка на бившия финансов министър, чиято консултантска фирма преди по-малко от месец закупи офиси в София за рекордната сума, съобщиха източници на „Сега“ в НАП.

Както вестникът първо съобщи, дружеството  „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, което е еднолична собственост на бившия финансов министър, е придобило два имота в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“.

Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от справка в имотния регистър сделката е сключена на 27 май, а материалният интерес възлиза на 752 994 лв. Продавачът е фирмата  „Лазурит 94“ АД.

Не е ясно от къде Владислав Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана преди по-малко от година, когато Горанов напусна министерския пост, пък все още не е публикувала годишен финансов отчет.

Първоначално бившият министър отказваше да коментира по какъв начин е успял да събере средства за покупката на имоти, но по-късно пред няколко медии Горанов заяви, че тези 750 000 лв. са от търговската дейност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския регистър няма учреден залог върху капитала на „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от имотите на Горанов.

ИСТОРИЯТА:

Реклама

Владислав Горанов беше начело на Министерството на финансите през второто и третото правителство на ГЕРБ до 24 юли миналата година. След като тръгнаха мащабните протести срещу правителството, премиерът Бойко Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски.

Горанов беше сред „номинираните“. При освобождаването на финансовия министър Борисов го похвали за финансовата стабилност и за влизането в чакалнята преди еврозоната и го упрекна единствено за несъбраните 700 млн. лева такси и лихви от хазартния бизнесмен Васил Божков.

По случая вече бившият министър беше разпитан в прокуратурата. Обвиняемият Божков твърди в сигнал до държавното обвинение, че е плащал подкупи на Горанов и Бойко Борисов, за да заобикаля закона, като плаща по-малко такси.

През годините Владислав Горанов неведнъж беше спряган за близък до ДПС и депутата на движението Делян Пеевски.

В имуществената си декларация за 2019 г. той декларира два апартамента – от 82 кв.м, придобит през 2007 г., и 50 кв.м, придобит през 1997 г. Той отново декларира, че ползва безвъзмездно апартамент от 180 кв.м. Като време, от което го ползва, е посочил 2012 г.  Жилището, предоставено му от кръстниците, се намира в луксозния комплекс „Есте хоум“, построен от фирма на братя Домусчиеви.

Вече трета година досъдебното производство по сигнала, че Горанов живее безвъзмездно в луксозен апартамент на бизнесмен, стои на трупчета в прокуратурата.

Държавното обвинение категорично отказва да отговори на елементарния въпрос какво се случва с тази проверка за престъпление по служба и търговия с влияние.

1 Коментар
  1. Кое му е доброто на тази новина?! казва

    Другарят ПЕДЕРашков с 40 години работа на държавна служба хубавко си напазарувал хубави, сладки имоти, 38 на брой, ама за него НАП и разследване НЯМА!
    Смятай ПЕДЕРашков кви мазни рушвети и рушветки е взимал за да си купи всичко това!Наглец!Тръгнал да бори беззаконието, когато самият той е част от това беззаконие!
    От 2001г. насам аз въобще не гласувам, но сега ще отида.И аз и цялото ми семейство ще гласуваме за Бойчето!ГЕРБ победа!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.