Алъш-вериш: Иван Пилето продал фурмите, подарени от Обединените арабски емирства, колко е лапнал Бойко?

0 2 448

Иван Ангелов, който е собственик на фирма „Градус“ и стана по-известен около скандалите в комисията за ревизия в 45-ото Народно събрание, наистина е продал фурмите, дарени от Обединените арабски емирства, научи Narod.bg.

Ромският милионер, касичка на Бойко Борисов, първо сам се похвали пред Комисията по ревизията на Мая Манолова, че е направил добра печалба от дарените на Българския червен кръст от Обединените арабски емирства фурми, а после се отрече от думите си при разпит в прокуратурата, наистина ги е продал, пише сайтът „19 минути“.

Колко от фурмите са се превърнали в евро по 500 за чекмеджето на Баце?

Реклама

Според публикацията проверката ще излезе официално до дни, а до момента единственият публично известен момент по целия заплетен и мъглив казус беше командировъчно на тогавашния икономически министър от квотата на „Атака” Емил Караниколов.

Понеже става въпрос, ако се вярва на официалните съобщения, за 12 тона от екзотичните плодове, а най-ниската цена е 6 лв. на килограм на борсата, това са поне за 72 000 лв. Котировките обаче стигат 20 лв. на кило, т.е., сумата може да се окаже и 240 000 лв.

Въпросът е дали и колко от сумата е лапнал менторът на всички далавери  у нас през последните 10 години – бившият премиер от СИК Бойко Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.