МУТРЕНСКИ ТОРМОЗ: ГЕРБ мачка хората в Смолян да гласуват за Бойко Борисов, очакват се арести

1 2 942

Върху избиратели в Смолян се оказва натиск да гласуват за ГЕРБ на парламентарния вот на 11 юли, разкри Narod.bg.

Новината за безпрецедентния тормоз над хората съобщи вътрешният министър Бойко Рашков като се позова на управителя на областта Стефан Сабрутев. МВР шефът не пожела да назове ГЕРБ, но наш източник от властта потвърди, че става дума за глутницата на Бойко Борисов.

В сряда Министерският съвет е провел среща с областните управители във връзка с организацията на изборите. Рашков разказа, че за него най-интересно е било споделеното от Сабрутев, че върху жителите в Смолянско се оказва предизборен натиск. “Огромен натиск, по различен начин, по различни причини”, неясно обяви Рашков.

Шефът на МВР отказа да назове имена. Не се разбра нито кой оказва натиска, нито в чия полза. Рашков описа ситуацията по следния начин: „Ако някой отиде в горското стопанство например, за да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление, поне според моята оценка.”

Реклама

Той подчерта, че най-сложната задача пред неговото ведомство ще бъде предотвратяването на търговията с гласове. „Ние сме идентифицирали множество лица, които започват да създават организация за купуване на гласове.

Спрямо тези лица в определен момент който ще бъде избран, естествено, че ще се предприемат необходимите законови мерки, за да се предотврати извършване на престъпление против политическите права на гражданите, против замяната на техния действителен вот с такъв, който тяхната воля не диктува”, каза Рашков. И предупреди: “Нека всички да знаят – тези, които се занимават с такава дейност, че ние няма да останем безучастни.”

Машини за гласуване

Министерският съвет ще отпусне необходимите средства за закупуване на допълнителни 1637 устройства за гласуване за изборите, съобщи Рашков.

Централната избирателна комисия (ЦИК) вече избра държавната фирма „Информационно обслужване”, която да достави машините от производителя „Смартматик”. Стойността на обществената поръчка е близо 9 млн. лв.

1 Коментар
 1. Симеон казва

  Г-н Рашков!
  Г-н Радев!
  Какво още се очачаква от Малумника на снимката?
  Държавата загива!
  Армията къде е?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.