Кукловодите на Слави – Доган и Кирил Домусчиев (НОВА СХЕМА на старите играчи)

0 3 906

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов може да бъде забелязан публично в София единствено в скъпия ресторант на Кирил Домусчиев в квартал „Изток“, в който сапарето струва 25 лв, а изисканите ястия удрят рекордни цени. Преди дни шоуменът беше засечен на среща с известна блондинка на същото място, където е бил забелязван многократно и преди това – не само заради бронираните джипове, които влизат в подземния паркинг на заведението.

Топлите отношения на Домусчиев и Трифонов подкрепят тезата, че двамата са в топла връзка с ДПС. Слави от години избягва да напада публично Доган, който дори гостува в шоуто му, където разкрива прословутия модел за обръчите от фирми. Домусчиев, който доскоро се смяташе за близък до ГЕРБ също винаги е имал благословията на Сараите. На 15-ти февруари тази година той вече отваря широко вратата за участието на ДПС в управлението. Това се случва на срещата на Асоциацията на работодателите, на която присъстват Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев.

Председателят на КРИБ заявява, че бизнесът и ДПС на 90% имат еднакви приоритети и в частта, която касае икономиката – дори подчертава, че това е партията, която най-много помага за развитието на българския бизнес по отношение на идеите, които дава. На свой ред Йордан Цонев изтъква, че главният приоритет на ДПС е зелената енергия и получава подкрепата на Домусчиев за нея. По същото време движението обявява, че има собствена програма за възстановяване, устойчивост и ускорено икономическо развитие. Според експертите на Доган най-готови за трансформации са IT секторът и транспортът. В земеделието се предвижда въвеждането на технологии за производство на екологично чисти храни с ясен произход.

Реклама

В плана за наука и иновации са заложени 2 милиарда лева. Доган и партията му, които през последните десетилетия винаги участват във властта макар и задкулисно, придвидливо преценил ,че бъдещото му участие в управлението ще бъде най-ефикасно, ако икономиката се развива на базата на лансирани от движението тези. Заради нежеланието на повечето политически субекти да се обвързват официално с ДПС, Сокола заложил на партньори в бизнеса и политиката, които да го задържат на върха. Такива открива в лицето на Трифонов, чиято партия ще бъде важен фактор във властта и на Кирил Домусчиев, който доминира решенията в бизнеса чрез своята организация КРИБ.

Схемата е изгодна за всяка една от страните – ДПС дава насоката за икономическото развитие, от което извличат дивиденти за себе си, Домусчиев запазва лидерски позиции в бизнеса, а Трифонов управлява с политическата подкрепа на движението и сериозното рамо на Доган.

Автор: Борис Крумов

Източник: вестник „Галерия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.