Смешният плач на професора – милионер Кантарджиев

0 4 294

Поведението на хора от доскорошния кабинет ме кара отново да се разходя из народното ни творчество. Става дума за тъй нареченото пенсиониране на проф.Кантарджиев – шеф на Националния център по заразни и паразитни болести. Та той не знае ли народната мъдрост: “Те не го искат в село, той пита за поповата къща?”. Какъв беше този “смешен плач” от довчерашните му подчинени? Неговата теза “Не искам повече да досаждам на хората” е много, много късно самопризнание.

Вие, професоре, досадихте на зрителската аудитория още като член на тъй наречения Национален оперативен щаб. Бяхте също един от хората, изпратили редовия българин в аптеките, за да си купува 70- градусов спирт, за който златният спиртомер показваше 57 градуса. Колко “вода” платихме на ненаситната фармацевтична промишленост? По съвет на НОЩ хората оставиха хиляди и хиляди петолевки за крайно нужните “шлемове”. Само месец след това същите тези съветници на премиера отрекоха категорично нуждата от това пособие.

Не споменавам прословутите маски, навлезли сред населението с презрителното прозвище “мусорници”

Господин професоре, тъй като пиша тези редове по повод вашето пенсиониране, за сетен път питам – къде е българският гама-глобулин от завод Пещера? За него не обелихте и зъб! А отровните стрелиу които хвърляхте по адрес на служебния министър на здравеопазванетоу са напълно несъстоятелни.

Реклама

“Къде е бил д-р Кацаров по време на пандемията?”, питате Вие. Аз ви отговарям в прав текст: “На работното си място, упражнявайки професията, за която е учил, за разлика от Вас – триото НОЩ, които пред телевизионния екран се стараехте да изчетете написаното от някой друг умник. Вие и до днес причислявате към друга към групата инакомислещи и доцент Мангъров, но никой още не е оборил някои от твърденията му по повод пандемията.

Капитална грешка на столичната кметица е да ви постави за съветник на организирането на ваксинацията в София. Вашето агитационно умение би се наложило по-добре в Пловдивския квартал „ Столипиново”.

Господин професоре, позволих си тези съждения като човек, пенсиониран преди 14 години, след като оставих зад гърба си 51 години стаж на практикуващ ветеринарен лекар. Оставам в очакване да имате доблестта на човек -интелигент и да ми разкриете тайната на българския гама-глобулин от Пещера? С уважение към всички, у които написаното породи теми за размисъл.

Автор: Стефан Георгиев, Нова Загора

Източник: в.“Минаха години”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.