Каракачанов в паника, търси имунитет като посланик (Шкембето заразя Баце, мазни се на Румен Радев)

3 26 222

Бившият военен министър Красимир Каракачанов панически се опитва да избяга от България и се надява да го пратят посланик, за да запази имунитета си. Лидерът на т.нар. войводи бил готов на всичко, за да излезе от батака чист, дори се отрекъл от Баце, научи Narod.bg.

Каракачанов готвел своеобразен търг за депутатите от ВМРО, информират запознати, цитирани от „Уикенд”. Целта на бившия вице на Борисов е да си осигури оттегляне от политиката, изпълнявайки мечтата си да стане посланик. За назначението на този пост е нужно предложение от правителството и одобрение от президента Румен Радев. Обичайно процедурата върви с многобройни пазарлъци и обещания за отплата.

За да се добере до желания пост, Каракачанов е готов да гарантира безусловна подкрепа на своите депутати за подготвяното от държавния глава бъдещо правителство с мандат на Слави Трифонов. Твърди се, че войводата вече е изпратил офертата си чрез посредници. Знак за това е и изказването на заместника на Каракачанов Ангел Джамбазки, че повече няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. За всеки случай нишан е пратен и към Бойко Борисов.

Към този момент предложението на Каракачанов не е отхвърлено от президента Радев, обясняват запознати. За да стане сделката, все пак е нужно и партията му да влезе в парламента. Според социолози Обединени патриоти този път има почти 100% шанс да преминат 4-процентовата бариера на 11 юли, а според някои изследвания може да се надяват дори на резултат в рамките на 5,5-6%, което им отрежда над 20 депутата. Като водеща сила в обединението за ВМРО са запазени половината, а останалите са за хората на Веселин Марешки и Валери Симеонов.

Реклама

Дори и само седем или осем, бъдещите депутати от ВМРО може да се окажат ключови при съставянето на мнозинство. Прогнозите на социолози показват, че в новия парламент отново  ще влязат шест или седем формации. След отказа да се коалира с ДПС и ГЕРБ, за Слави Трифонов ще е трудно да събере необходимите 121 гласа за подкрепа на правителство. Включително и със сигурните му коалиционни партньори от „Демократична България” и „Изправи се Мутри вън”. За това и всеки един глас от горе към сметките ще е изключително необходим.

Още повече, че за да се задържи правителството, е нужна стабилна подкрепа от всеки партньор. Без шанс за обръщане на палачинката след няколко месеца заради скандали за постове. От мандата на предишното правителство се видя, че на ВМРО по тази линия може да се разчита. Едва докопали се до властта, войводите набързо забравиха обещанията си към избирателите си, как ще борят циганската престъпност и разчистят администрацията от кадри на ДПС. Вместо това хората на Каракачанов предпочетоха тихичко да си консумират облагите от участието в управлението.

След дълго затишие, от няколко месеца Каракачанов отново подема песента, че му е време за пенсия, разказват хора от партията. Пред свои верни другари шефът на ВМРО директно споделя, че мечтае да бъде назначен за посланик. Така излизането му от политиката щяло да е с достойнство. В много краен случай Каракачанов е готов компромисно да стане и само консул, но с условие, това да е някъде в топлия европейски юг. За предпочитане в Гърция, разкриват от партията. Подозренията на активистите се потвърдиха преди дни и от бившия депутат от „Атака” Димитър Байрактаров. Той разкри, че наскоро войводата Каракачанов е забелязван да прави огледи на баровски вили в района на Кавала, Гърция.

Заявките за оттегляне на Каракачанов отново поставят темата за негов заместник. Сред най-спряганите имена е и зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов. Дълги години той е сред най-доверените хора на шефа. Двамата са от Русе, а бащите им първи приятели. На Веселинов е поверена и задачата лично да надзирава обръчите от фирми, около ВМРО. Част от тях са концентрирани именно в Русе.  

3 Коментара
 1. Градинаров казва

  Краси може да стане посланик , но Радев казал , че първо трябва да положи изпит за коремно ! Радев бил готов да му предаде на Каракачанов безплатно няколко урока , както и на Бойко Борисов по това упражнение .

 2. американеца казва

  ша влязат ако Рамзес ||| възкртсне

 3. Ali Ahmet казва

  ЗДРАВЕЙТЕ!
  Знам, че толкова много хора са кандидатствали за кредит в продължение на толкова много години и не са били отпуснати поради тази пандемия, някои инвестиционни компании помагат на някои лица в тази страна и други страни. Целта им е да дават заем според месечния ви доход и ако имате нужда от друг вид заем, те все пак ще ви дадат, но ще трябва да преминете през нормалния процес. Имате ли недостиг на пари и имате нужда от пари, за да поправите някои неща, преди да получите заплатата си? свържете се с тях сега, защото те отговарят на хора, които се нуждаят от малко количество кредит, за да се хранят, плащат такса за обучение, преди да получат заплатата си. Организацията може да ви даде заем за покупка на къща, закупуване на кола и също да започне бизнес за вас. Техният лихвен процент е за пандемична подкрепа е 2%, продължителността на заема не надвишава една година. Компанията дава от 4000 турски лири и повече.
  Компанията също има своя инвестиционна платформа, която плаща по-високо от всяка инвестиционна компания.
  Това е техният имейл: [email protected]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.