ПОБЕДА! Разрушават незаконния сарай на Румен Вълка на брега на яз. „Искър”

5 4 865

След повече от година медиен натиск, за което помогна и Narod.bg, малка победа над мафията! Зимният сарай на олигарха на ДПС и ГЕРб Румен Гайтански – Вълка, ще бъде съборен, въпреки чадъра, разперен над незакониня дворец от кметицата на хунтата Йорданка Фандъкова.

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед за премахване на изградена монолитна сграда в местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“.

Реклама

Съгласно направените констативни актове и проверки сградата, изградена през 2020 г., е незаконен строеж, направен без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж.

Сградата е стоманобетона, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, гради и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на строежа е изградена и подпорна стена с дължина около 100 м.

Теренът е предоставен за управление на „Югозападно държавно предприятие“ ДП – Териториално поделение Държавно ловно стопанство „Искър“. Строежът е извършен от „Био Майнинг“ АД, чийто собственик е Румен Гайтански-Вълка, съгласно договор за съвместна дейност. Възраженията на ловното стопанство и фирмата строител не представляват доказателства за законност на строежа и не са уважени.

Съгласно заповедта фирмата „Био майнинг“ АД трябва да премахне незаконния строеж в с. Долни Пасарел, местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“. Срокът за доброволно премахване на сградата е 60 дни след влизане в сила на заповедта, като собственикът е длъжен да внесе в район „Панчарево“ на Столична община план за управление на отпадъците и план за безопасност и здраве. При неспазване на срока за доброволно изпълнение, незаконният строеж ще бъде премахнат принудително.

5 Коментара
  1. ескуайър Себастиян Мушмолов, джуниър VIII казва

    Ценителя на младата дамска красота Canis lupus, е забравил да прати ‘благовестителите’ с дебелите пликове до дето „трЕбе“ и сега за да му заострят вниманието ще му разрушат къщичката-чек пойнт с бариерата за пропуск и евентуално и „барбекюто“. Но основните сгради на меншъна остават непокътнати,разбириши!

  2. Младен М. казва

    Първо тази снимка на „вълка“ е от 1996 година, т.е. от преди четвърт век. Второ,като му бутнат меншъна до язовир „Искър“ ми се обадете, ще раздавам бонуси!

  3. Младен М. казва

    На този Лупус Канис да благодарите, че от 16 години ДЪРЖАВНАТА къпалня и плаж „Република“ в центъра на Борисовата Градина седи заключена и се разпада, а софиянци не могат да отидат на плаж в собствения си град! Купуса Канис налита да разруши плажа в парка и да построи в центъра на Борисовата градина негови хотелски комплекси и заведения, които да ползва за собствените си алчни финансови интереси на мястото на Къпалнята „Република“ !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.