Вижте кой човек на Слави се гласи за шеф на БНБ

3 4 332

Досегашният фаворит на Слави Трифонов за премиер Любомир Каримански е гласен за управител на Българската народна банка, научи Narod.bg. Мандатът на настоящия гуверньор Димитър Радев изтича на 15 юли – четири дена след парламентарните избори. Както е известно, шефът на БНБ се избира от Народното събрание.

Предишният ни парламент, който остава като най-късия в историята ни, не стартира процедура за избор на нов гуверньор. По закон въпросната процедура не може да стартира по-рано от 3 месеца и по-късно от един месец преди изтичането на мандата на сегашния, припомня „Галерия”.

Реклама

От партията на Слави „Има такъв народ“ опитаха да включат въпроса в дневния ред на миналото Народно събрание, но идеята бе отхвърлена от другите партии с мотива, че това може да предизвика криза в банковия сектор.

Пътят на Любомир Каримански минава през „Търговска банка – Д“, известна като банката на Фуат Гювен, или банката, отпуснала кредитите на Доган за ТЕЦ-Варна. След като напуска близката до ДПС финансова институция, Каримански е изпълнителен директор и председател на управителния съвет на „Инвестбанк“ – банката на скандалната Петя Славова.

Роденият преди 50 години в малкото градче Койнаре финансист е един от седемте членове на арбитражно-контролната комисия на партията на Слави.

3 Коментара
 1. Александрова казва

  Слави е човек на ДПС, нека никой никога не забравя интервюто на Схмед Доган пред Слави и сценаристите, гледайте го в ютуб и си правете изводи……
  .когато гласувате за Слави……мислете…..
  ……..за # КОЙ…..

 2. Белла казва

  Слави е човек на ДПС, нека никой никога не забравя интервюто на Схмед Доган пред Слави и сценаристите, гледайте го в ютуб и си правете изводи……
  .когато гласувате за Слави……мислете…..
  ……..за # КОЙ…..

 3. Мутрата от Мутриндол казва

  Още помним как преди повече от 30 години, Славчо чукаше кокошките на село и продаваше мартеници в подлеза на ЦУМ.
  Докато накрая беше забелязан от другарите от ДС, които го набутаха при комсомолците от комсомолското TV- предаване „Ку-ку“, откъдето тръгна и кариерата на Славчо!
  Нищо в Мутрокочината-мутрокенеф не става без дадено „добро“ от другарите от ДС и без благословията на янките и американския генерал-губернатор в София!
  Човек като гледа какви „кадри“ е събрал Славчо и му идва да полудее!Да не говорим пък какви откровени идиоти пък са избирателите му!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.