„Бунтарят” Стъки лапнал 1 МИЛИОН от Красен Кра(Д)лев, спортен клуб „ИПОН” на Баце – 50 000 лева

3 3 452

„Бунтарят” Стъки, всъщност патерица на мутрата от СИК Бойко Борисов, е бил финансово подкрепен от хунтата, за да се прави на опълченец срещу президента Румен Радев, разкри Narod.bg. Гербопитекът Станислав Недков е лапнал над 1 милион лева финансиране от спортното министерство по време на управлението на корпулентния Красен Кралев, нарече от народа Крадлев. За капак „спортен клуб”, основан от Баце – „ИПОН”, стопил безследно 50 000 лева….

Гербопитеците са доволни, когато крадат милиони от държавата

Поредна злоупотреба разкрива служебното правителство на Стефан Янев. Те са се случвали в спортното министерство, доскоро под контрола на Красен Кралев от ГЕРБ. Оказва се, че ведомството е дало на четири неправителствени организации 5 милиона лева. Изплува неправителствената организация на ММА боеца Станислав Недков – Стъки. Голям бенефициент е и карате клуба, създаден от бившия премиер Бойко Борисов – ”Ипон”.

Съмненията за злоупотреби изнесе служебният спортен министър Андрей Кузманов. Според него въпросните милиони са били раздадени за последната една година. Те са отишли в НПО-та, свързани със спорта, като обезпокоителното е, че голяма част от средствата са насочени към три организации, зад които стои едно и също лице.

Фирмите печелят почти една и съща сума от 670 000 лв. Възложени са експертни проверки, съобщи пред журналисти министър Кузманов.

Основните играчи в тези програми са качени на сайта на министерството на спорта. Те са почти едни и същи и те печелят програмите, каза Кузманов.

„От 2017 г. около 2 милиона лева са заделяни за тези програми, много интересно, че за тази година са заделени 5 450 000 лв. В момента в хазартния бизнес в България има само един играч, а когато е имало и доста други играчи, са били по-малко парите“, каза Кузманов.

Реклама

“Със заповед на министър Кралев е обявен конкурс на 12.01, който е прекратен на 27.01. Интересно кратък срок за много сериозни теми и пари. Самият конкурс не е направен по правилата – без външни оценители и без критерии за участие. Прави впечатление, е че, има организации, които са класирани, а имат същите недостатъци като отхвърлените кандидатури. Пълен субективизъм. По една от темите в тези конкурси участват четири фирми, които печелят почти една и съща сума. В три от фирмите се вижда, че има свързани лица”, обясни още министърът.

Националната стратегия за младежта и спорта 2021-2030 г. не е приета. В много кратък срок министерството е изготвило проекта за тази стратегия и тя е раздадена на министерствата за одобряване.

“Става дума за пари, които би трябвало да са дадени за младежки дейности за превенция на хазарта и наркотичните зависимости. Програмата работи от 5 г. Интересните неща са, че има идентични фирми, които печелят еднакви проекти. Всички проекти, които печелят тази година, са печатани на един и същи принтер, толкова са сходни. Раздадени са преди избори едни 5 милиона и то по меко казано съмнителен начин. Три от фирмите са свързани с едно лице, което се нарича Петър Коларов. Той работи в една медия”, обясни Антон Кутев пред журналисти.

Сдружения, зад които стои именно Коларов, са добре рекламирани в медиите. Става дума за Фондациите “Евроскок“, “Повече от дом“  и “Спортен клуб А-ТЕАМ“. Въпросните три сдружения са спечелили по 675 хил. лева от Министерството на младежта и спорта, както става ясно от документи, налични на сайта на ведомството.

“Един от спортните клубове, които през цялото време са били финансирани като спортни клубове са свързани със Станислав Недков – Стъки.

Взимал е по 200 хил. лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая и като неправителствена организация. Като направим сметката – над 1 милион лева е финансирането, което Стъки е получил. Така може да разберете защо протестира пред Президентството, а не пред Министерството на спорта. Очевидно е добре платен, поне така виждам”, обясни още Кутев.

Впечатление прави, че един от големите бенефициенти по тези програми е спортен клуб “Ипон”, основан от бившия премиер Бойко Борисов. Карате клубът е създаден през 1995 г. Тогава негов президент е именно лидерът на ГЕРБ. През 2001 година президент на клуба става Александър Славков, а Бойко Борисов остава почетен председател. Като такъв той фигурира на интернет сайта на организацията и до днес.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    А, що е ТО „цска ТИРЕ софия“, КОГА ще РАЗБЕРЕМ?!

  2. Insight Events казва

    инсентив България https://mice.insight-events.bg

  3. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

    ИМАМ УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ БАБОЕБА ЩЕ ГО ОТНЕСЕ ТОПЪЛ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.