Само в Narod.bg: Бандит от ДПС напира за съдия (ето кой е Гюнай Сефер)

1 5 815

Отявлен бандит от ДПС, „клиент” на прокуратурата и КПКОНПИ, драпа да става административен съдия, разкри ексклузивно пред Narod.bg юрист от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Името на Гюнай Сефер лъсна сред 302-мата кандидати, допуснати до външния конкурс за административните съдилища. Това става ясно от сайта на ВСС, където е публикуван списъкът с желаещи. 20 души не са допуснати до участие по различни причини.

Сред „отхвърлените“ са бившият областен управител на Силистра Гюнай Сефер и Асен Икономов, за които Министерството на правосъдието е информирало, че не може да издаде свидетелство за съдимост. Голяма част от останалите не са допуснати, защото не отговарят на условието за поне 8 години стаж, които се изискват за заемане на длъжността административен съдия.

Реклама

На 13 април Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурс за първоначално назначаване на 31 места за административни съдии. Десет са в Административен съд София-град, по три в административните съдилища в Благоевград, Перник, Пазарджик и Бургас, по две във Варна и Русе и по едно в София-област, Кюстендил, Пловдив, Хасково и Плевен.

Гюнай Сефер не е случаен депесар, а е сред най-богатите по незаконен начин. Неслучайно през септември 2010 г. Силистренският окръжен съд наложи запор на негово имущество в размер на близо 2,3 млн. лева.

Запорът на имуществото на Сефер е вследствие на иск на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу Гюнай Сефер.

Тогавашният шеф Стоян Кушлев обясни, че срещу депесаря има и друг иск на обща стойност 8,5 млн. лева, на които тарикатът на Доган не може да обясни произхода.

1 Коментар
  1. Euromebel казва

    кухни по поръчка софия https://euromebel.com/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.