Само в Narod.bg: Делян Добрев и двама хакери на ГЕРБ източили записа от кръчмарската седянка с Пламен Узунов (Бойко готви още капани)

6 5 317

Хасковлията Делян Добрев, скрит от първите редици на хунтата ГЕРБ след шумния скандал „Кумгейт”, че назначил родата си в общинската власт в родния си град, е човекът, източил записа от кръчмарската седянка на Пламен Узунов, съветник на президента по правни въпроси.

Новината разкри единствено пред Narod.bg източник от службите, ангажиран с разследването на скандала.

През 2017 г. Добрев бе накаран да подаде оставка от всички заемани от него постове, след като Елена Йончева го изобличи, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково.

Преди по-малко от месец, на 19 май, дни след назначаването на служебното правителство, в пицария “Виктория” на бул. “България” в София се срещат бившият митнически шеф Петко Петков и президентският съветник Пламен Узунов (в кръгчето, б.ред.). Запис от приятелския им разговор в заведението бе разпространен от сайта “Афера” в петък.

Преди да се разделят, Петков дава на Узунов хартиен плик. В плика, според думите на Петков, има кутия пури и бутилка ром.

Личният подарък е знак на благодарност за съдействие при трансплантиране на черен дроб на Петков, а услугата е от стар приятел, какъвто му е Пламен Узунов, който помогнал с контакт за добър лекар.

Съдържанието на плика също не е избрано случайно, тъй като частната фирма, в която работи сега Петко Петков, се занимава с внос на пури и ром.

Офисът на фирмата се намира над пицарията. Миналия април на Петков наистина е трансплантиран в Швейцария черен дроб от жив донор – негов племенник.

Реклама

Онова, което не става ясно от клипа, е, че двамата предпочитат за среща въпросното заведение, защото в него се отбивал и президентът Румен Радев, а самото то се смята за “защитено” в известна степен от подслушване и от широката публика, твърдят пред “24 часа” запознати.

То е просторно, масите са раздалечени и е предпочитано място за дискретни срещи, защото се намира на отдалечено място, но пък се стига лесно и бързо дотам.

Двамата герои от клипа твърдят, че са стари приятели. Те влизат в заведението от различни входове и идват по различно време. Въпреки сигурността на заведението двамата предпочитат по време на разговора да поставят телефоните си далеч от масата- трик, който всеки, който се опасява от подслушване, прави.

Версията на Петков, след като излиза клипът, е, че телефоните са отнесени там, за да се зареждат.

Малко преди да се разделят, Петков пише нещо на бял лист и го подава на Узунов. Източниците на “24 часа” са категорични, че на него Петков е написал имената и ЕГН-то на своята племенница, която малко по-късно със съдействието на Узунов е назначена на работа в Митница Пловдив.

Свидетел на срещата между двамата стари приятели „случайно” се оказва бившият енергиен министър и бивш депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който пие кафе на съседна маса, признава официално в дописката на 24 часа. Потърсен за коментар, Добрев не отговаряше на мобилния си телефон.

Дни след срещата при собственика на пицарията пристига мъж (същият гербераст Делян Добрев), придружават го двама компютърни специалисти (пратени от Бойко Борисов). Хасковлията получава съгласие от управителя на заведението да свали запис от камерите му под претекст, че търсят информация за изчезнала кола.

Твърдението било, че хората, за които се съмняват, пили кафе във въпросната пицария. Свалят обаче записа на срещата, който доста по-късно стига до сайта „Афера”.

Според източника на Narod.bg Бойко Борисов е активирал цялата гербаджийска ченгесарска машина в търсене на нови компромати, които да му помогнат да оцелее и след изборите на 11 юли.

6 Коментара
 1. Градинаров казва

  НАГРАДА ! Делян Добрев ви награждава с два чувала с пелети от собствения си Завод , за да се топлите през зимните дни на 2022 година.

 2. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  ПЪЛНА ЖГМЕЛ И ПОСТАНОВКА ,МИТНИЧАРЯ КАНИ ГОСТА В ТОЧНОТО ЗАВЕДЕНИЕ В ТОЧНИЯ ЧАС – КОГАТО НЯМА НИКОЙ ,СЯДА НА ТОЧНАТА МАСА – ПРЕД КАМЕРАТА ,НА ТОЧНОТО МЯСТО – ТА ГОСТА ДА Е С ЛИЦЕ КЪМ КАМЕРАТА, ВСИЧКО ТОВА Е С ТАКИВА ДЕБЕЛИ БЕЛИ КОНЦИ СЪШИТО ,БУЦКО С НЕГОВИТЕ ЕВТИНИ ПИНИЗИ АРЕ У КИРЕЧА

 3. Futurehealth казва

  банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

 4. Буй казва

  Ако фирмата, в която работи Петко се занимава с внос на пури и ром, защо днес Петко пусна запис как ги купува от магазин??

 5. Гери казва

  Как така ще му даде достъп до камерите? Претекстът изчезнала кола не е основание. При изчезнала кола се уведомява полицията и тя може да изисква записи и то само на основание разследване, а не защото на старшината ми текнало на акъла.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.