Само в Narod.bg: Бойко налял €1 млн. в италианския бранд Ermanno Scervino заради любовницата си „Мис Бикини”

1 9 328

Бойко Борисов е налял 1 милион евро, откраднати от България, в елитната италианска модна къща Ermanno Scervino заради майката на една от дъщерите си – „Мис Бикини” Борислава Йовчева, разкри пред Narod.bg източник от разследването, което тече по #Барселонагейт.

Проверяващите са достигнали до информацията, че луксозният бутик на метресата на Бойко в испанския град е отворен, след като Мутрата налял 1 млн. евро в модната къща, за да получи правата да продава изисканите й парцалки.

Парите са без официален източник, затова са влезли в полезрението на испанската прокуратура, която е по дирите на колосално пране на пари от Бойко Борисов, обясни източникът на Narod.bg.

Проверката показала още, че испанската фирма с луксозния бутик на Борислава Йовчева в Барселона е купена през март 2020 г. от Росица Велкова – бивш експерт на ГЕРБ, замесена в скандала “Хохегер”.

Реклама

Веднага след това тя продава скандалния актив на съпругата на Светослав Спасов, който е бивш съветник на екс премиера Бойко Борисов, дипломат във Виена, който се слави като личен астролог на Борисов. Спасов обаче твърди, че двамата със съпругата си са се разделили месеци преди сделката и дори не знаел за нея.

Фирмата Ema BGS S.L. държеше луксозния бутик Ermanno Scervino в Барселона, чийто управител беше „Мис Бикини” 2006 Борислава Йовчева. Магазинът беше експресно опразнен след като на 20 февруари 2020 г. El Periodico огласи разследване на каталунската полиция за пране на пари, в което е замесено и името на българския премиер.

Разследващите са се интересували и от Ema BGS, заради съмнителния произход на нейния капитал и оборотни средства.

Според тях сумата, инвестирана в Ema BGS S.L., достига 2,3 милиона евро. Бившата манекенка Борислава Йовчева не фигурира като администратор на фирмата, но е упражнявала “функции на управление и контрол” в магазина, потвърдиха испанските разследващи.

Веднага след публикацията на El Periodico бутикът на „Шервиньо” беше опразнен от стоката и затвори, а малко по-късно Ema BGS е станала собственост на българска фирма, показват документи от испанския Търговски регистър.

1 Коментар
  1. биков казва

    буцкооооо до гуша си в лайна…..скоро ще стигнат и до устата ти и ще …. брррррр

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.