Ген. Венцислав Мутафчийски – недосегаем за изчегъртване (ВИЖТЕ ЗАЩО)

4 7 851

Развенчаният шеф на НОЩ професор-генерал Венцислав Мутафчийски е недосегаем и няма да попадне под ударите на масовото изчегъртване на калинките на хунтата, научи Narod.bg.

Въпреки разрушителните трусове в здравеопазването през последните няколко седмици и безкомпромисното „изчегъртване” на болнични шефове, един доктор остава непоклатим. Единственият, който можел да бъде сигурен, че няма да го пипнат, е генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.


Според Lupa.bg бившият вече шеф на Националния оперативен щаб имал лична протекция от страна на президента. Румен Радев лично му се обадил по телефона да го увери, че може да бъде спокоен за мястото си във ВМА. Военна е еталон за болница и трябва да си остане такъв, смятал държавният глава.

Реклама

Двамата с ген. Мутафчийски отдавна били в приятелски отношения и Радев до ден днешен държал на него. Всъщност, именно с подпис на президента Мутафчийски бе назначен за началник на ВМА, спомнят си по-паметливи.


Приятелството между двамата генерали било в основата на решението на Венцислав Мутафчийски да откаже на ГЕРБ президентска номинация. Още преди повече от година, когато пандемията изстреля рейтинга на професора в небесата, управляващите видяха в него бъдещ кандидат-президент на ГЕРБ. За да не влиза в битка с дългогодишния си приятел Румен Радев обаче, ген. Мутафчийски любезно отказал номинацията.

Narod.bg обаче разкри, че освен с благословията на Румен Радев, гологлавият генерал и шеф на ВМА бил един от най-близките лекари до Бойко Борисов, който също като президента му обещал, че ще направи всичко по силите си, за да гарантира безметежното началстване на Мутафчийски и в бъдеще.

4 Коментара
 1. Чеха казва

  Ще видим и големите далавери на Генерала! И ТОЗИ е за затвора..!

 2. Кака Милка казва

  Ако някой ми посочи поне един, единствен честен и почтен участник в властта през последните 12 години, ще му падна в краката и ще му целуна обувките!
  ВСИЧКИ УЧАСТВАЩИ ВЪВ ВЛАСТТА НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ ОТ 1989 Г. ДО ДНЕС, ДО ЕДИН ( с изключение само на двама случайно попаднали там, Ренета Инджова и Жан Виденов ) СА КОРУМПИРАНИ И ЗАМЕСЕНИ В ХИЛЯДИ СХЕМИ И КРАЖБИ!
  За 31 години само за Ренета Инджова и Жан Виденов, дето им е като трън в алчните очи на ренегатите, не съм чула че са били корумпирани.Значи останалите всичките до един няколколо стотин властогонци са компроментирани ! Кьовеши има работа до края на мандата си само в България. Докато измете тия Авгиеви обори от тоя алчен и бездуховен боклук!
  Как така жестоко ни наказаха, да ни управляват 31 години най-доланата и най-мръсната „пяна“ на България???????

 3. Ваньо Мавъра от ДръгалеФци казва

  Маршал Мутравчиски обича да си пазарва скъпи мръфки от деликатесния магазин на улица “Оборище“ за 860 лева! 860 лева са 4 минимални пенсии бе другарю маршал!

 4. Станиола казва

  А Вие от къде знаете ? Ми щом сте го видяли значи и Вие си пазарувате от там .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.