Сигнал до Narod.bg: „Калинки” на ГЕРБ саботират стъргането на крадците в три министерства

0 2 421

Добре платени и достатъчно некадърни „калинки” на ГЕРБ саботират изстъргването на мафията на Бойко Борисов в поне три министерства, гласи сигнал, получен на електронната поща на Narod.bg.

Бюрократичната врътка е подготвена от бившите управляващи в Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обясни източникът на Narod.bg.

Тук служебният кабинет назначава нови ръководство „до провеждане на конкурс”, затова решението за невписване в Търговския регистър не е коректно, какъвто е аргументът за бламиране действията на новото правителство.

Само преди ден стана ясно, че служебният министър на земеделието и храните и горите проф. Христо Бозуков издаде заповеди за освобождаване на директора и членовете на Управителния съвет на Северозападно държавно предприятие – град Враца. На тяхно място със заповеди бяха назначени нови членове на Управителния съвет и нов директор на предприятието.

Реклама

Във връзка с тези нови назначения бяха подадени заявления в Търговския регистър за вписването им.

Оттам обаче постановиха отказ за вписване на новия директор и членовете на Управителния съвет, тъй като не е спазена разпоредбата на чл. 21, ал. 1 от Закона за публичните предприятия – всички членове на органите за управление и контрол на публичните предприятия се избират и назначават след провеждане на конкурс.

Такъв конкурс не е провеждан от МЗХГ за новоназначените членове на УС и директора на СЗДП- Враца.

Направено е и искане за спиране на регистърното производство по вписване на промени по партидата на СЗДП- гр. ВРАЦА, като Окръжен съд- Враца е уважил молбите на освободените членове на управителния съвет и директора на СЗДП- Враца, до произнасяне на Върховния Административен Съд, относно законосъобразността на издадените заповеди за освобождаване на членовете на УС и директора на СЗДП- Враца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.