ВМЕСТО ОСТАВКА: Иван Гешев става подсъдим (ВИДЕО)

7 43 877

Иван Гешев не си подаде оставката навреме, затова сега му предстои да стане подсъдим, разкри Narod.bg.

„След смяната на Висшия съдебен съвет главният прокурор Иван Гешев ще бъде отстранен, а след това ще стане и обвиняем“, заяви Татяна Дончева в предаването „(0)позиция“ на „Сега“.

„Да се очаква от сегашния висш състав на прокуратурата да разследва Пеевски, е наивно. Кой да го направи? Сийка Милева с образование от ЮЗУ в Благоевград?!

Или двете следователчици – заместнички на главния прокурор, със семплите си възможности? Но аз знам, че в прокуратурата има и млада генерация, която е по-подготвена“, съобщи Дончева.

„Гешев не се съобразява с общественото мнение, в цивилизована страна той вече трябваше да си е подал оставката – особено след новите протести. Но той, очевидно, не е такъв човек.

Реклама

Той се опита да взриви представянето на българските кандидати за европейската прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши. Предложи неподходящи кандидатури, просто защото са му удобни“, подчерта Дончева.

Тя прогнозира, че „ако протестните партии – „Изправи се! Мутри вън!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, получим на изборите достатъчно парламентарна подкрепа, можем да преминем към предсрочно прекратяване на мандата на този ВСС, което ще отключи процедурата по прекратяване на мандата на Гешев.

Да, ще коства няколко месеца, но това е пътят, по който трябва да се върви. Има и друг вариант, онези, които го наложиха, без да отчитат, че милиционерското му образование не позволява да влезе в обувките на гл. прокурор, да го посъветват да подаде оставка. Няма нужда от гърчене в стил „Защитниците на Брестката крепост“.

Татяна Дончева призова към търпеливост и последавателност, за да има промяна. „12 години до най-високо равнище са поставяни неподходящи хора – те са вече цяла мрежа от съпротивляващи се.

Въпросът с кадровия потенциал – не само в съдебната система, е ключов. Защото са поставяни прости хора с ботуши и след тях остава само отъпкана, съсипана земя.“, заключи Дончева.

7 Коментара
 1. ???? казва

  Чул Ви,Господ!!! Но,“другарката“ Дончева ли ще го ОСЪДИ?!?!?!

 2. Друко казва

  Браво Дончева!
  Правителството на ГЕРБ са използвали властта, за да унищожават неудобни хора – психически,физически, материално, не само това,но са вписвали тези хора като ОПГ и понеже е нямало никакво ОПГ и е лъжа, понякога са вписвали трето лице като „неизвестен извършител“, не само това, но често са вписвали и неудобни на ГЕРБ хора като „терористи“, „руски шпиони“ ,“криминали“, включително и протестиращите са били обявени за „терористи“ , след което се е задействала цялата държавна и международна машина като към терористи – проследяване,подслушване,побоища,ако е необходимо и убиване

  Прочети още на:

 3. ideyazabulgaria казва

  Защо предавате приказките на тази смешница Дончева без да може да ги тълкувате? Бившият юрисконсул на Мултигруп Дончева е най верния страж на интересите на БКП/БСП, Дончева ясно казва , че ще стане смяна на състава на ръководството на съдебната система- ВСС след изборите 11 юли, защото е уверена ,че БСП след 11 юли идва на власт в коалиция със Слави и Мая( вероятно и Костовата „Демократична България“ се натиска да влезе в тази коалиция). – Дончева, добре знае, че изборът на 27 членен ВСС ( ) е политически и е заложен в конституцията, там ясно се казва, че ВСС се избира от парламентарно представените партии. До сега в него преобладаваха хора на ГЕРБ , от чиято квота бе избран Гешев. Дончева се надява на идващата на власт БСП( зад широкия гръб на Слави Трифонов) да смени състава на ВСС със свои хора и така да може да се прекрати мандата на Гешев, като новата очертаваща се коалиция на БСП( Слави + Мая, плюс Костовистите от ДБ) да заеме мнозинството от ВСС, избере свой прокурор и всичко продължи по старому.
  За да имаме независима съдбна система е нужно да е премахне политическия избор на ВСС. Но БСП не говори за промяна на конституцията в тази насока , защото няма изгода от деполитизиране на съдебната система и премахване на нейните магистрати, тя добре знае, че това може да се обърне срещу нейните крадци и 36 криминални олигарси.
  Европейския прокурор Лаура Кьовеши добре знае това положение у нас и дойде на посещение, за да ни го каже и поиска премахване на политическия избор на ВСС и главен прокурор.
  БСП няма да осъди Гешев, защото ще се отвори кутията на Пандора и за нейните магистрати, най вече за нейния предишен прокурор Борис Велчев, който беше цяла декада на власт и не наказа нито един обвинен в корупцията политик.
  При това двете най големи партии- мастодонти, с най много олигарси в ръководството си ГЕРБ и БСП са абсолютно еднакви мафиотски партии, произлезли от бившия елит на БКП, създатели и ръководители на силовите групировки, пълни с олигарси в ръководствата си и се различават само по сурЯта на олигарсите си и кои части на икономиката те владеят. А другарката Дончева винаги е обслужвала олигархичното статукво на БСП, макар да се прави „независима“, голямата и уста бълваща лъжи я издава.

 4. ideyazabulgaria казва

  В този материал се предават приказките на смешницата Дончева без да се тълкуват. Бившият юрисконсул на Мултигруп Дончева е най верния страж на интересите на БКП/БСП. Тук Дончева ясно казва , че ще стане смяна на състава на ръководството на съдебната система- ВСС след изборите 11 юли, защото е уверена ,че БСП след 11 юли идва на власт в коалиция със Слави и Мая( вероятно и Костовата „Демократична България“ се натиска да влезе в тази коалиция). – Дончева, добре знае, че изборът на 27 членен ВСС е политически и е заложен в конституцията, там ясно се казва, че ВСС се избира от парламентарно представените партии. До сега в него преобладаваха хора на ГЕРБ , от чиято квота бе избран Гешев. Дончева се надява на идващата на власт БСП( зад широкия гръб на Слави Трифонов) да смени състава на ВСС със свои хора и така да може да се прекрати мандата на Гешев, като новата очертаваща се коалиция на БСП( Слави + Мая + Костовистите от ДБ) да заеме мнозинството от ВСС, избере свой прокурор и всичко продължи по старому.
  За да имаме независима съдебна система е нужно да е премахне политическия избор на ВСС от БГ конституция.
  Но БСП не говори за промяна на конституцията в тази насока , защото няма изгода от деполитизиране на съдебната система и премахване на нейните магистрати, тя добре знае, че това може да се обърне срещу нейните крадци и 36 криминални олигарси.
  Европейският прокурор Лаура Кьовеши добре знае това положение у нас и дойде на посещение, за да ни го каже и поиска премахване на политическия избор на ВСС и главен прокурор.
  Пък и промяната на конституцията става със 75% квалифицирано мнозинство и със сигурност такова в нашето НС не може да се намери.
  БСП няма да осъди Гешев, защото ще се отвори кутията на Пандора и за нейните магистрати, най вече за нейния предишен прокурор Борис Велчев, който беше цяла декада на власт и не наказа нито един обвинен в корупцията политик.
  При това двете най големи партии- мастодонти, с най много олигарси в ръководството си ГЕРБ и БСП са абсолютно еднакви мафиотски партии, произлезли от бившия елит на БКП, създатели и ръководители на силовите групировки, пълни с олигарси в ръководствата си и се различават само по сурЯта на олигарсите си и кои части на икономиката те владеят. А другарката Дончева винаги е обслужвала олигархичното статукво на БСП, макар да се прави „независима“, голямата и уста бълваща лъжи я издава.

 5. Василка Коларова казва

  Татяна Дончева се изявява като кадровик на държавната прокуратура в качеството си на член на управляващите според нея партии след 11.юли. Всички трябва да бъдат сменени – Гешев ще бъде следствен, заместничката му пък не може да върши работата, тъй като е завършила ЮЗУ. Значи Дончева не признава акредитациите на ЮЗУ. Секретарките пък били семпли и като цяло администрацията по високите нива в момента били прости селяни с гумени ботуши. Нейният коментар е пропит от ирония и осъдителност, а също и дискриминация на селяните, което е неприемливо, особено от политик с големи амбиции, който явно защитава избирателно само достойните за нейното внимание граждани.

 6. ideyazabulgaria казва

  Коментара на Дончев не е ирония, а ПЪЛНО ПЪЛНО ЮРИДИЧЕСКО И ПОЛИТИЧЕСКО НЕВЕЖЕСТВО на комунист с чугунена глава! Вижда в това тя да не знае , че прокуратурата трябва да бъде независима от политическата власт и че вече 30 години у нас ВСС и Главен прокурор продължават да се избират от парламентарно представените партии на квоти и сегашния прокурор Иван Гешев е избран от квотата на ГЕРБ във ВСС, както и предишния прокурор Цацаров, както и неговия предшественик Борис Велчев беше избран от квотата на БСП във ВСС- . Зависимостта на нашата съдебна система от политическата власт е заложено в сегашната действаща гиньоганевска от 1990 година конституция правена от комунистите на двете първи партии БСП и СДС! Но юристката Дончева това не казва, а говори тотални глупости, защото тя е учила право по комунистическото право на Вишински и хабер си няма от правилата на съвременната правова държава, залегнали в конституцията на ЕС. Комунистът – селяк си остава чугунена глава, вари го печи го!

 7. ИСТИНАТА казва

  „Другарката“Дончева ли очаквате да ОСЪДИ „ДругарЯТ“ Борисов?! Българиоооооооооо!!! НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.