ТРАГЕДИЯ: Бойко Борисов уби 20 000 българи с дивата корупция по време на COVID-19 (говори здравният министър)

2 3 646

Бойко Борисов персонално е отговорен за смъртта на 20 000 хиляди българи с корумпираното си управление на COVID-19 кризата, установи Narod.bg. Трагичната новина съобщи новият здравен министър д-р Стойчо Кацаров, сменил на поста злополучния Коце Ботокса.

„Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война“. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в свое изявление.

Във връзка с пенсионирането на бившия вече директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, както и рокадите в ръководствата на болниците „Лозенец и Александровска“, той отвърна:

„Не обичам да говоря. Предпочитам действията ми да го правят вместо мен, но съм предизвикан да направя това изявление заради събитията от последните няколко дни.Първо, по отношение на бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира“, посочва д-р Кацаров.

„Второ, по отношение смените на управителите на болниците „Лозенец“ и „Александровска“. Цялото общество знае причините за тези смени. Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия.

Реклама

Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие – ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащо болните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията“, коментира още министърът.

Отправям призив към министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, както твърдя, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност.

Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат“, гласи още изявлението на Кацаров.

„Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора.

Нямам абсолютно никакви съмнения в правилността на моите действия и никакви колебания да продължа по пътя, по който съм започнал“, завършва Кацаров.

2 Коментара
  1. майната казва

    Браво Стойчо, познаваме се отдавна.Аз съм Петко Кенанов онзи дето иска пациента да верифицира документа с който лечебните заведения теглят пари от НЗОК ! Бъди здрав и куражлия и господ да те пази !!!

  2. ivosav казва

    Поздравление за смелостта Д-р Кацаров. С много надежда и пожелания за здраве и успех.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.