Семейни врътки в Narod.bg: Изритаха чалга певицата Снежина Динева от „Напоителни системи”, а съпругът й от ГЕРБ влезе във Фонд „Земеделие”

3 9 435

Чалга певицата Снежина Динева – Нена бе уволнена от „Напоителни системи”, а мъжът й – Георги, бе назначен за зам.-шеф на Държавен фонд „Земеделие”, разкри Narod.bg. Цялата тази рокада – само в рамките на днешния ден.

Георги Динев преди години бе на същия пост, само че назначен от хунтата ГЕРБ. Чалгаджийката, от която има дете, бе махната от „Напоителни системи”, а той пое ДФЗ, като и двете са под шапката на Министерството на земеделието, управлявано от проф. Христо Бозуков.

Преди дни Бозуков обяви куп потенциални нарушения, извършени в държавната фирма „Напоителни системи“ и свързани с нейния директор Снежина Динева. По думите му шефката на „Напоителни системи“ е ремонтирала кола на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата и в същото време не полагала грижа същата тази фирма да си прибере вземания за 4 млн. лв.

Реклама

Бозуков посочи, че срещу Динева се водело разследване от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт.

Снежина Динева потвърди за ремонта на колата на майка си с държавни пари, но оправда това с факта, че 2017 г. насам ползвала служебно този автомобил за командировки. Тя твърди, че няма информация срещу нея да има дела или разследване и отрече Напоителни системи да има несъбрани вземания от 4 млн. лв.

Снежина Динева уточни още, че ползва автомобила на майка си BMW 5 като служебен. „Колите на дружеството са 60 -годишни, повечето от тях не са в движение, използването на частни коли от роднини ни излиза по-евтино отколкото да наемем коли“, обясни Динева.

По думите ѝ това е законна процедура, която е правена и от предходни ръководства на държавната фирма. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов.

3 Коментара
 1. Спиро Ст. Киров казва

  Срам и позор! Затова сме на такова ниво, като държава. Защото гледайки от шефа на държавата, вскичко надолу по държавната стълбица луже и краде , като за последно!
  Във всички министерства е едно и също, кражби и лъжи, кражби и лъжи и кражби и лъжи и мошеничества!
  Няма нито един почтен служител на висока позиция !
  Срам и позор за България, че го докарахме до такова плачевно състояние!

 2. калинки казва

  Тази е за шеф на някоя чалготека, а не на „Напоителни системи“ , да каже защо Харизанов извади тръбите от напоителни системи и ги продаде или даде на турците, през нейното управление, не само 4 милиона ги няма, но и разрушиха напоителните системи в България!
  А дебелата цоцолана и Лилето Павлова ще връща ли парите открадбати от НДК и от пътищата?

 3. BePoHuKa казва

  А аз не мога да разбера защо го обират работниците,за крадците има пари за работниците заплати няма понеже са се усрали да крадат и даже и не спират.Иначе големи думи големи реклами на избори.А обикновенния човек с какво ще живее,на фотосинтеза ли да я кара.Като иде да си плаща сметките -битовите какво да им кайе ами съйалявам ама държавата няма пари да ми плати заплатата ама пък за това взима с двете ръца и си иска задълженията иначе задължението и към мен не се плаща.ЕВРОПЕЙЦИ СМЕ!!!! Евала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.