Ромският бос Иван Градуса сял COVID от фермата със 120 000 норки (касичката на Баце е недосегаем)

3 6 135

Ромският бос Иван Ангелов – Градуса е сял коронавирус през своите 120 000 норки-преносители безнаказано. Касичката на Баце обаче все още е недосегаем, разкри Narod.bg.

Развръзката дойде днес, когато научихме, че по разпореждане на заместник-министъра на земеделието доц. д-р Крум Неделков Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затяга контрола върху фермите за норки.

Приета е програма за контрол и надзор на COVID-19 при норки, отглеждани за добив на ценни кожи в България за периода 2021-2022 г.

Основна причина за приемането на програмата обаче са констатираните пропуски в досегашния контрол върху фермата за норки в с. Маджерито, област Стара Загора.

Тя е собственост на ромския бизнесмен Иван Ангелов, собственик на „Градус”.

Реклама

Във фермата се отглеждат над 120 000 животни. От създаването й преди 5 години срещу нея постоянно има протести и сигнали за нарушения, свързани с екологично замърсяване и нехуманно отношение към животните, но това по никакъв начин не попречи за просперирането на този бизнес.

Предприятието не бе затворено дори когато в други държави бяха избити хиляди норки заради опасност от разпространение на Ковид 19 от животни към хора.

Собственикът на фермата обаче успя да издейства работниците в нея да бъдат едни от първите ваксинирани в страната, наред с лекарите и медицинските сестри.

Проверката, назначена от служебния министър на земеделието Христо Бозуков, е установила, че през ноември миналата година от първоначално създадената програма за контрол и надзор на фермата е отпаднало задължението за ежеседмично изследване на трупове на животни за зараза с коронавирус.

Тази промяна е направена само три месеца след приемането на програмата. Като мотив е посочено, че не били установени положителни проби на изследвани животни.

3 Коментара
  1. Кака Милка казва

    Собственика на тези „ферми“ си е сложил на душата огромен грях! Заради своята ненаситна жажда за пари,( ако имаше поне зачинки на човещина , би трябвало да проумее ,че няма повече никаква нужда повече да трупа, защото вече е толкова безбожно забогатял, че няма да може да ги изхарчи), се подлагат на такива ужасяващи зверски мъчения тези невини животинки. Това, което той допуска да се прави е ОГРОМЕН грях! Най-поресаващото за мен , най-отвратителното е, че на абсолютно на никой не му пука за такива извращения от безчувственост и на пълна липса и на една капка милост, жалост, доброта. Защото, който няма милост към животните, той със сигурност няма милост и към хората! Ей така на някой да му стане поне малко жал за страданията тези невини животинки. Всички са се опулили и озъбили от алчност и само за тези ПРОКЛЕТИ ПАРИ са готови да извършват всякакви идиотщини, престъпления и зверства за да ги докопат! Имам усещането, че вече не живея всред хора, а всред някакви зомбирани, бездушни, алчни и безчувствени до пълна лудост античовеци!

  2. Кака Милка казва

    ….ако имаше поне ЗАЧЕНКИ на човещина….

  3. […] Ромският бос Иван Градуса сял COVID от фермата със 120 000 но… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.