МАФИЯ в Narod.bg: Бойко заповяда: Гласовете в урните само за ГЕРБ, иначе ще ви гоня до дупка (Тошко Попов слушка и папка)

2 7 213

Един от най-корумпираните кметове в България – Тодор Попов, който управлява Пазарджик в угода на хунтата ГЕРБ, е събрал селските кметове от областта, за да им постави специална задача, разкри Narod.bg.

Далавераджията от Пещера, забъркан в гигантска корупция и с палат за миилони, привикал селските управници, за да предаде заповедта на мутрата Бойко Борисов – „Да осигурят гласове за ГЕРБ, иначе ще ги гоня до дупка”!

Новината произведе един от най-богатите хора в Пазарджик – бизнесменът Благо Солов, който така и не клекна на хунтата.

Ето какво написа предприемачът на стената си във фейсбук, което трябва да бъде прочетено от прокуратурата, ако още има такава:

Въпросите, които все още чакат отговор и разследване!

До:

Кмета на Община Пазарджик

На вниманието на:

Окръжна прокуратура – Пазарджик

Директора на ОД на МВР – Пазарджик

Уважаеми г-н Попов,

Задължение на местната власт е да подпомага държавните органи при провеждането на честни парламентарни избори.

За съжаление имам информация, че вие сте оказвали натиск върху кметовете на селата да извършват действия в полза на една конкретна политическа партия .

Във връзка с това преди повече от месец публично, чрез „Виделина“, ви зададох няколко въпроса, на които все още не съм получил никакъв отговор.

Вероятно заради натоварения ви график вие не сте имали възможност да ми отговорите.

Поради тази причина, както и защото считам въпросите за изключително важни, учтиво ви ги задавам още веднъж, с надеждата да ми отговорите.

Реклама

За максимална прозрачност поставям тези въпроси и на вниманието на МВР и Прокуратурата, за да могат и те да преценят дали трябва да извършват разследване за търговия с влияние или за оказване на натиск и купуване на гласове за изборите или друго евентуално закононарушение.

Копие ще изпратя и до министъра на вътрешните работи.

1. Вярно ли е, че в началото на март 2021 година, преди предходните парламентарните избори, вие и общинската служителка Ива Забуртова сте събрали в сградата на Община Пазарджик повечето кметова на села от общината?

2. Вярно ли е че на срещата са присъствали и тогавашния действащ външен министър г-жа Катерина Захариева и Областния Лидер на ГЕРБ г-н Найден Шопов?

3. Вярно ли е, че на тази среща всеки присъстващ кмет на село е получил от вас и (или) от общинската служителка Ива Забуртова листче с конкретна написана на него цифра – колко точно гласа да осигури от селото, на което е кмет, в полза на ГЕРБ на избори на 4 април 2021 г. ?

4. Вярно ли е, че  сте казали на селските кметове, че ако не осигурят исканите гласове за ГЕРБ „ще ги гоните до дупка“ но не само вие, а и държавата, която била зад гърба ви – визирайки одобрителните погледи на представителите на ГЕРБ, пред които се е състояло това изказване?

5. Противопоставиха ли се действащ министър и местен лидер на политическа партия по някакъв начин  на натиска, който оказвахте на свободно избраните кметове на села от Община Пазарджик, да работят в полза конкретно на тяхната партия ГЕРБ или ви окуражиха да го правите ?

6. Имахте ли усещането, че това е официална позиция на тогавашния Министерски съвет и някой оказа ли ви натиск да работите в полза точно на тази политическа сила?

7. Получихте ли от представителите на управляващата тогава партия ГЕРБ  някакви облаги или обещания, като например закрила при разследване на евентуални финансови нередности или престъпления в Община Пазарджик, обещания за финансова или друга помощ или обещания за политическа подкрепа от техните съветници в Общинския съвет или чадър за евентуални разследвания лично над вас?

8. Обещахте ли вие на селските кметове някакви облаги под форма на пари, материални или други стимули, подкрепа, предпазване от наказателно преследване или някакви други облаги лично за тях или за селата, на което са кметове, ако извършат агитация, купуване на гласове или други нерегламентирани дейности с цел осигуряване на определена бройка гласове за конкретната политическа партия?

Всички, които са присъствали на тази среща знаят за това, че тя се е състояла, както и  какво се е случило на нея и това лесно може да се установи от разследващите органи.

Вярвам, че кметовете на селата са достойни хора и няма да жертват своята съвест, достойнство или свобода и да лъжат, прикривайки чужди действия, тъй като това лесно ще се разбере.

 Знам, че г-н Попов не обича да отговаря на неудобни въпроси и понякога те го изнервят.

За добро или лошо обаче, така функционира демокрацията.

Гражданите и медиите питат, а властта е ДЛЪЖНА да отговаря.

Благо СОЛОВ, ГРАЖДАНИН

2 Коментара
 1. Кака Милка казва

  На базата на метнат боб „пинто“ ми се каза, как ще се разпределят %-те
  за изборите на 11/07/2021. Боба ми каза, че в 46 Парламент ще се джанкат цели 8 партии и коалиции.Следните:
  Бюлетина № 5 ще кешират с 30-34 % ! Баце са завръща в бял фрак!
  Бюлетина № 4 над 18%.
  Бюлетина № 22 ще са под 14%. Чалгарите се измориха.
  Бюлетина № 16, изненадващо за всички,но логично за мен и боба, ще докопат над 6% и ще се намъкнат пак в парламента по терлици.
  Бюлетина № 23 ще вземат около 5.5%
  Бюлетина № 8 със зор ще вземат 5%.
  Бюлетина № 11 ще се проврът през иглените уши на 4%!

 2. да, ама не казва

  Глупости како Милке, толкова са изморени и отвратени хората, че ако ГЕРБ пак вземат властта, страната ще изригне в нови протести!
  Не че човека зад ГЕРБ и ДПС не е един и същ , един и същ е , но герберите няма да са първи, даже надали и ще са втори!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.