Кьовеши изненадващо идва в България, и тя ли ще „пропусне” Иван Гешев?

2 2 221

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще пристигне днес, 10 юни, в България на двудневно посещение, научи Narod.bg

От кабинета на Кьовеши потвърдиха пред „Сега“, че тя пристига днес в София. Подробности за програмата й обаче засега се спестяват.

България е първата държава, която европейският главен прокурор избира да посети, макар че в европейската прокуратура участват 22 страни. 

Реклама

На 1 юни, след като даде официален старт на дейността на европейската прокуратура, Кьовеши обяви, че ще посети София съвсем скоро, но не уточни какво означава това.

Посещението на европейския главен прокурор идва на фона на протестите срещу главния прокурор Иван Гешев, които искат оставката му.

На този етап не е ясна програмата на Кьовеши в София и дали в нея има среща с Гешев. Пресаташето на Гешев не отговаряше на телефона си. „Сега“ научи, че е предвидена среща с министъра на правосъдието Янаки Стоилов.

2 Коментара
  1. Градинаров казва

    Кьовеши идва в България за втори път. При първото и посещение нито един от маститите прокурори , начело с Цацаров и сие не уважиха срещата. Вместо тях , беше изпратен провокатора Дудук Бареков , който блъскаше вратата на залата с юмруци в която беше срещата и с провокацията си пречеше , смущаваше и демонстрираше отношението на българските власти към Кьовеши. Сега тези същите се правят , че това не се е случвало и са готови да лижат от долу до горе , дано тя да забрави.

  2. майната казва

    До Кьовеши от Майната – ако трябва да се работи нещо от ЕС прокуратурата, трябва да се започне и свърши с ГЕШЕВ!!! Той е главният съучастник и изпълнител, на всички прикрити престъпления в БГ!!! Гешев е за затвора за престъпления срещу републиката и ЕС !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.