Бойко Борисов осъден на 10 000 лв. заради колегите-мафиоти Братя Галеви

2 5 127

Мутрата от СИК Бойко Борисов бе осъден да плати 10 хил. лв. заради колегите си от подземния свят Пламен Галев и Ангел Христов, познати като Братя Галеви, видя Narod.bg.

Глобата на сикаджията дойде след дело на Мая Манолова за клевета, съобщиха официално от Софийския районен съд. Делото е приключило на първа инстанция и може да се обжалва пред Софийския градски съд.

Лидерът на „Изправи се.БГ“ съдеше Баце за негови думи в интервю за сутрешния блок на Би Ти Ви от 1 ноември 2019 г. Тогава бившият премиер и лидер на ГЕРБ каза, че Манолова е правила „уйдурма“ с роми във Волуяк, за да кажат, че ГЕРБ и Фандъкова им плащат, за да гласуват за тях.

Реклама

По това време Манолова беше кандидат за кмет на София, а изявата на Тиквата е преди балотажа.

„Братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери. Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че нямат влияние върху ромските лидери и няма да ме учуди, ако и на първия тур са правили подобни магарии“, казва в интервюто Борисов.

След това Манолова заведе дело срещу него заради опозоряването й като политик и гражданин. Според нея срещата във Волуяк не е била конспиративна, а публична, и не е ставало дума за купуване на гласове от когото и да било.

2 Коментара
  1. !!! казва

    Бълхица го уапала.

  2. Supermag казва

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.