Източник от службите пред Narod.bg: Бойко уреди US санкциите срещу Делян Пеевски! Целта е да го изтласка от общия им бизнес

0 23 531

Бойко Борисов от години е скачен съд с ДПС и това не е тайна за никого. Явна или невидима, коалицията между Баце и Ахмед Доган е факт повече от десетилетие, поне що се отнася до бизнеси за милиарди, които се управляват от обръчите от фирми около ГЕРБ и ДПС. Сега обаче дойде време разделно – Баце се еманципира и натопи Движението за права и свободи пред САЩ, че е „извор на корупцията”, което възпроизведе санкциите срещу емблематичния за ДПС бизнесмен Делян Пеевски, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от спецслужобите.

Целта на мутрата от СИК е една-единствена – да изтласка Пеевски от общия бизнес, за да го превземе еднолично, ясен бе информаторът ни. Същата версия на събитията от миналата седмица върви и вътре в партията на Доган, дочу още Narod.bg.

Това потвърждава подозренията, че от години насам Бойко Борисов се е готвел за момента, в която ще трябва да се отрече от ДПС и да заклейми партията му като „майка на корупцията” у нас, като писал доноси срещу ортака си до посолството на САЩ.

За да е сигурен, че планът ще успее, мутрата Борисов снасял примери за корупционни схеми до US-посолството, в които умишлено пропуснал да участва.

Ето защо от години Баце с видимо раздразнение реагира на всеки намек, че задкулисно е свързан с фигури в ДПС. Още през 2016 г. при среща с българското общност във Виена на въпроса като се погледне в огледалото, дали вижда ДПС, Баце подскочи: „Това категорично мога да кажа, че не е верно”.

Реклама

Връзката между кражбите на милиарди, ДПС, Бойко Борисов и ГЕРБ е прокуратурата, оттам идва чадърът над огромните корупционни скандала като „Турски поток”, за който похарчихме 3 млрд. лева в угода на Москва, докато мутрата от СИК представя газопровода като „Балкански поток”, въпреки че няма разклонение за България.

Затова има ли учудени, че посолството на САЩ демонстрира явно нежелание да се срещне с главния прокурор Иван Гешев? Това е ясен знак, че обвинител №1 е компрометиран в очите на Щатите именно заради чадъра над безобразията на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Само ден преди да оповестят унизителните за цяла България санкции срещу Васил Божков, Илко Желязков и Делян Пеевски, Мутрата си спретна пиар от среща с посланика на САЩ Херо Мустафа. И докато народът се чудеше не е ли знаел първият US дипломат за удара, който се готви срещу бизнесмени, свързани с Бойко Борисов, Баце побърза да се похвали: „Вчера имах среща в посолството. Дори няма намек (за ролята на Б.Б. в скандала, б.ред.), по-хубава, по-мила, по-работеща среща… те всичките ми са били такива. Бяхме изключително радушно приети”. От хвалбите научихме, че Баце сам помагал за разкриването на корупцията „на ДПС”, което щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно….

Какво, обаче, се оказа в крайна сметка? Бойко Борисов не е поканен на среща с Херо Мустафа, Бойко Борисов настойчиво е молел за такава среща, едва ли не е плакал по телефона, за да бъде приет от щатския посланик като опит да се легитимира пред хората като „човек на САЩ”.

Доносите срещу стария си ортак ДПС обаче няма да му помогнат – истината е ясна и ще излизат все повече факти, които да потвърдят, че през последните 10 години корупцията у нас има лице и това е Бойко Борисов – политически труп без право на реанимация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.