НАЙ-СЕТНЕ: Вежди Рашидов напуска политиката

1 1 368

Вежди Рашидов се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ, за да даде път на младите гербери и напуска политиката.

„Първо, бил съм 5 мандата депутат. Второ, на 70 години съм. Трето, време е да се даде път на младите и те да се развиват. И четвърто, съм казвал: „Вежди дойдох и Вежди искам да си отида от политиката“. Човек трябва да си знае границата“, каза той.

Рашидов бе депутат и в 45-ото НС, като очакванията бяха сега отново да е в пловдивската листа на ГЕРБ. Мястото му обаче ще заеме младият гербер Пенчо Малинов, който бе 2 мандата общински съветник.

Реклама

„Време е младите хора да започнат да поемат своя път“, каза още Вежди Рашидов. На въпрос дали окончателно се оттегля от политиката, той отговори, че ще съобщи допълнително когато реши дали ще направи това. Заради катастрофата, която претърпя преди 2 седмици той няма да помага в предизборната кампания на ГЕРБ.

Само преди месец Рашидов стана член на партията, след като до преди това бе част от гражданската квота. „Приятелите се броят в труден момент и то верните. Това е знак, който мъжете трябва да показват. Никога през живота си не съм бил член на партия и години наред, докато ГЕРБ беше на власт не се присъединих. Но ето с това показвам и на младите как трябва да се отстояват каузи“, каза Вежди Рашидов.

„Сега ще се отдам повече на изкуството, защото политиката ми отне малко от Вежди“, добави той и обясни, че се възстановява бавно от катастрофата. Все още ползва патерица или бастун, за да си помага в ходенето.

„Важното е, че няма жертва. Всичко останало е поправимо. Контузиите ще ги преболедувам“, каза още бившият културен министър, пише 24 часа.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    И, този „ПЛЪХ“, напуска „КОРАБА“!!! СТРАХ от какво, обаче?! НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.