Срам! Вижте с какви глупости се занимава прокуратурата

2 4 335

Докато главният прокурор имитира дейност и си прави безплатен ПР на гърба на продавачи на чорапи, от подопечното му ведомство се излагат като кифладжии, видя Narod.bg.

На снимките, които държавното обвинение пусна от кабинета на обвинения шеф на сектор „Културно-исторически ценности“ към Главна дирекция „Национална полиция“ Ангел Папалезов тази седмица, са показани сувенирни монети, които се продават свободно на пазара на стойност между 5 и 20 лв.

Най-едрата монета на снимките представлява метален възпоменателен знак с надпис „ПЛIСКОВГРАД-Хан Омуртаг 814-832“. Може да се купи в интернет за 10 лв., не е културно-историческа ценност и не попада в рамките на Закона за културното наследство, който предвижда задължителна идентификация и регистрация, тъй като това е един съвременен плакет за спомен на туристите, посетили град Плиска.

Реклама

На една от монетите се вижда и надпис „COPIA“, което е изрично обозначаване на копие или реплика и очевидно на снимките не са показани автентични монети, обясниха председателят на сдружение „Съюз на нумизматичните дружества в България“ – Велико Търново Валери Стойчев и колекционерът Тенчо Попов.

Дневник“ ги потърси за коментар и анализ за стойността и автентичността, както и за евентуалната цена на показаните от прокуратурата монети, открити в кабинета на Ангел Папалезов, след читателски сигнал до редакционната поща, в който се съобщаваше, че монетата с надпис „ПЛIСКОВГРАД-Хан Омуртаг 814-832“ се продава онлайн.

„След като тази монета очевидно е евтино копие, се чудя дали е вероятно някои от останалите монети на снимките също да са евтини копия. Ако и други се окажат фалшиви, тогава защо някой би си пазил очевидни фалшификати, които никой не би купил? Възможно ли е някои от монетите да са набързо произведени само за снимките?“, пита в сигнала читателят.

2 Коментара
  1. 76543 казва

    Като ги гледам, всички са фалшификати! Обаче, къде е колекцията на Божков, тя е на цяла България и е законна!

  2. !!! казва

    Сигурно милиционерите са си я поделили.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.